Open Bedrijvendag voor basisscholen tijdens kinderboekenweek

Op zaterdag 9 oktober 2021 organiseert Bibliotheek Nijkerk in samenwerking met de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk een Open Bedrijvendag.

Open Bedrijvendag Bibliotheek Nijkerk

In oktober wordt in het hele land de Kinderboekenweek georganiseerd. De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend event van tien dagen ter promotie van het (Nederlands) kinderboek.

Zowel basisscholen, boekhandels als bibliotheken besteden veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Het doel van de Kinderboekenweek is, naast het promoten van het (Nederlandse) kinderboek, bevorderen van leesplezier en leesbeleving wat een grote bijdrage levert aan de taal- en leesontwikkeling van kinderen.

Elk jaar staat er een bepaald thema centraal. Met dat thema gaan wij aan de slag en kijken of er kansen en mogelijkheden zijn om met andere partners (anders dan de vanzelfsprekende partners) een activiteit kunnen organiseren. Aangezien dit jaar het thema ‘beroepen’ centraal staat, was de link met de BHN snel gelegd.

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

 Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

 Hoe zien we de Open bedrijvendag voor ons?

Op zaterdag 9 oktober zet u uw bedrijf (gedeeltelijk) open voor kinderen, gezinnen en ander belangstellenden. U geeft ze een kijkje in uw keuken. Als er bedrijven zijn die liever hun bedrijf openstellen is er op vrijdagmiddag 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur nog een mogelijkheid toegevoegd aan het programma.

  • De kinderen ontvangen via hun school en/of de bibliotheek (wellicht ook via de pers) een plattegrond van de gemeente Nijkerk. Met daarop aangegeven welke bedrijven deelnemen aan de Openbedrijvendag.
  • Tussen 10.00 – 14.00 uur (richttijden – definitieve tijden in overleg) kunnen bezoekers bij u binnen wandelen, op het terrein rondkijken, luisteren naar uw verhaal over uw werk of die van een collega. U kunt het zo groots (of zo klein) mogelijk maken als u het wilt aanpakken. Daarin denken wij graag me

Doel van de Open Bedrijvendag?

  • De bezoekers komen op plekken waar ze niet zo snel komen; wat voor u en uw medewerkers vanzelfsprekend is.
  • De bezoekers leren en zien nieuwe dingen en gaan daar met elkaar over in gesprek. Dat draagt bij aan de taalontwikkeling van kinderen.
  • De bezoekers maken we ‘warm’  voor het beroep dat u uitoefent; wellicht heeft dit gevolgen voor de keuzes die kinderen maken als het gaat om hun loopbaan.

Aanmelden

Deelnemen met uw bedrijf aan de Bedrijvendag 2021? Dit kan via de website van de Bibliotheek Nijkerk.

Meer informatie

Sandra Timmer
Interim Teamleider en Programmamanager
Bibliotheek Nijkerk
06-57656084
sandra.timmer@bibliotheeknijkerk.nl