Minimasters Ondernemers

Rabobank Nijkerk start met de miniMaster Ondernemers voor het versterken van de economie in de regio. Leden van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk kunnen tegen een gereduceerde prijs hieraan deel nemen.

miniMaster Ondernemers
Deze miniMaster biedt inzicht op welke trends jij als ondernemer kan inspelen en hoe je kan zorgen voor financiële continuïteit en groei. Je krijgt praktische handvatten, onder meer op het gebied van strategisch management, alternatieve financieringsvormen en ondernemen in een digitale wereld, die je direct in de praktijk kan toepassen.

Het programma
De miniMaster is een compact, praktisch en hoogwaardig managementprogramma. Een minimaster bestaat uit acht Masterclasses die elk vier uur duren. Het hele programma omvat daarmee circa vier maanden. Onder leiding van een ervaren praktijkdeskundige wordt elke bijeenkomst een essentieel aspect van ondernemen behandeld. Naast expertise en inzicht bouw je met de miniMaster ook een bijzonder netwerk op. Per miniMaster kunnen 20 ondernemers deelnemen. Bij het minimale aantal van 10 ondernemers starten wij definitief met het programma.

De eigen bijdrage is € 995,00 per persoon. Als klant van Rabobank Randmeren of als lid van de Bedrijvenkring Nijkerk-Hoevelaken krijg je 50% korting en betaal je slechts € 497,50.

Informatie, aanmelden en vragen
Op www.rabo.nl/randmeren/miniMasters  kun je de brochure downloaden,  de opzet van het programma en de cursusdata vinden. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Paul Verhoef, algemeen directeur Rabobank Randmeren. Hij is bereikbaar via communicatie.randmeren@rabobank.nl of 06 22 41 26 35.

Bijeenkomst met gemeente Nijkerk

Foto’s: Arjen Gerritsma

Publicaties – help

Het Kanon van de Veluwe zend uit op 92.2 fm op 7 juni om 19:00 tot maandagavond 22:00!
Deze zender zet zich in voor 3 goede doelen!!
Namelijk:
Sint Jozef
De Poll
Arkeheem

Om zoveel mogelijk geld binnen te halen zal er in velen winkels van Nijkerk een huisje staan waar het publiek geld erin kan dorneren voor deze 3 goede doelen!
Er is ook een bankrekeningnummer waar u het geld kunt over maken daarvoor.
NL08ING0795356129
Op naam van a bos
De sponsoren zijn:
Van Beek computer uit nijkerkerveen.
Boni uit Nijkerk
Global creations uit Nijkerk
Drukkerij vd Ridder uit Nijkerk

bedrijven welkom voor donaties die naar dit goede doel gaan of adverteren

Publicaties – A.s. dinsdag 5 maart: Lezing Alles wordt anders, door Dik Bijl

A.s. dinsdag 5 maart om 20.00 uur hebben we een zeer interessante spreker over een aantal technologische veranderingen die ons leven en ons werk ingrijpend gaan veranderen: robotica, 3d printen, kunstmatige intelligentie etc. Maar tot hoe ver? Wat zijn de maatschappelijke gevolgen? En hoe moet je daar op reageren om er maximaal profijt van te hebben? Dik Bijl heeft hierover het boek Alles wordt anders geschreven.

Voor meer informatie en aanmelding: https://nijkerk-hoevelaken.op-shop.nl/346/lezing-alles-wordt-anders-dik-bijl/05-03-2019

Publicaties – SMAAK Festival Nijkerk zoekt SMAAKmakers

SMAAK Festival Nijkerk, een nieuw festival in het teken van lekker eten en goede muziek

Op 29 en 30 maart wordt het stadhuisplein naast de havenkom in Nijkerk omgetoverd tot festivalterrein. Het SMAAK Festival Nijkerk is een nieuw festival en staat in het teken van lekker eten en goede muziek. Zo vieren we de aftrap van het nieuwe festivalseizoen! Naast muziek, eten en drinken waan je je in festivalsferen door verschillende activiteiten naast de havenkom. Voor jong en oud is er van alles te beleven.

29 maart staat het SMAAK Festival Nijkerk helemaal in het teken van jou! De ondernemer uit Nijkerk en omstreken! Met een inspirerend en actief programma afgewisseld met voldoende tijd om goed te netwerken en andere ondernemers te ontmoeten. Geen standaard netwerkevent, maar lekker in de buitenlucht (ja, je staat droog en warm) in festivalsfeer.

Vanaf 17.00 uur is het festivalterrein geopend en wordt je welkom geheten door Laurien Verstraten. Tom Coronel geeft om 18.00 uur zijn presentatie. Onder andere over zijne ervaringen als ondernemen en in Dakar. Na deze interessante presentatie wordt het echt leuk. Tom Coronel zet een Time to Beat op de racesimulator en jij mag hem proberen te verslaan. Durf jij het aan?

Wilbert van den Burg van Visual Art & Design vertelt je alles wat je wilt weten over de Visual Art Rally. Deze officiële KNAF rally wordt 2 weken later gereden.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een tweetal Nijkerkse artiesten. Zanger en pianist Aristakes en jong DJ talent DJ MORR-IS zorgen voor een aangename sfeer tijdens het netwerken.

SMAAK Festival Nijkerk zoekt SMAAKmakers!
Zonder foodstands & muziek geen SMAAK Festival Nijkerk. Maar wij kunnen ook niet zonder jou, de SMAAKmaker! Denk je nou “dit smaakt naar meer”? Dan zijn wij op zoek naar jou als sponsor. Draag jij dit nieuwe event een warm hart toe en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om hieraan bij te dragen, neem dan alsjeblieft contact op met info@smaakfestivalnijkerk.nl of 033-3030776.

SMAAK Festival Nijkerk

Nijkerk – Op 29 en 30 maart wordt het stadhuisplein naast de havenkom in Nijkerk omgetoverd tot festivalterrein. Het SMAAK Festival Nijkerk is een nieuw festival en staat in het teken van lekker eten en goede muziek. Zo vieren we de aftrap van het nieuwe festivalseizoen! Naast muziek, eten en drinken waan je je in festivalsferen door verschillende activiteiten naast de havenkom. Voor jong en oud is er van alles te beleven. 

Op 29 maart kunnen ondernemers uit Nijkerk en de wijde omgeving elkaar ontmoeten onder het genot van lekker eten en drinken. Geen standaard netwerk event, maar een netwerkfestival. Met een verrassend programma worden de ondernemers uitgedaagd tot het uiterste te gaan in een strijd met een ware racelegende. Kaarten à € 35,00 zijn verkrijgbaar via de website. 

30 maart is het festival geopend voor jong en oud. Het terrein is gevuld met eettentjes en er zijn veel leuke muziekoptredens. Van lokale artiesten zoals DJ MORR-IS tot bekende a-artiesten, waarvan we de naam nog even geheimhouden. In de middag is het festivalterrein vrij toegankelijk met leuke activiteiten voor de kinderen. Springkussen, draaimolen en een heus treintochtje door Nijkerk. Alles onder begeleiding. Het podium is opengesteld voor iedereen die zijn of haar talenten graag eens op een groot podium wil laten zien. Meer informatie hierover is te lezen op onze website. Het avondprogramma start om 17.00 uur. Kaarten zijn € 7,50 per stuk en te koop via onze website.

SMAAK Festival Nijkerk wordt georganiseerd door Dennis & Corin van den Hoogen van Holland Events, als onderdeel van de ID-DJ Entertainment Groep. Het is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Nijkerk die een aanjaagbudget beschikbaar heeft gesteld. Ook Stichting Citymarketing Lekker Nijkerk is betrokken bij dit evenement. 

Vanuit de gemeente kwam de vraag om een groot evenement te organiseren met regionale aantrekkingskracht. Van den Hoogen: “We denken met dit event aan deze vraag te voldoen en een superleuk evenement voor Nijkerk en omstreken te kunnen neerzetten.”

Meer informatie leest u op www.smaakfestivalnijkerk.nl

Voor de redactie:

LET OP! Bovenstaand persbericht is onder embargo en mag pas woensdag 23 januari na 9.00 uur gepubliceerd worden op online media.

SMAAK Festival Nijkerk wordt georganiseerd door Dennis & Corin van den Hoogen van Holland Events, als onderdeel van de ID-DJ Entertainment Groep. Heeft u aanvullende vragen, of heeft u interesse in een interview, dan staan wij u graag te woord. U kunt contact met ons opnemen via:

Corin van den Hoogen
Tel: 06-10255895
Mail: corin@id-dj.nl

Nieuwjaarsdiner BHN

Met enige trost kunnen we terugkijken op geslaagd Nieuwjaarsdiner BHN 2019. We hebben ruim 100 gasten mogen ontvangen op de mooie locatie Kade 10. 

Na het ontvangst  en de nieuwjaartoespraak van onze voorzitter is er  genoten van een heerlijk viergangendiner geheel verzorgd  door Kade 10. Tussendoor hebben we mogen genieten van twee optredens van Vocal Groep Eigenwijs.

Goed gezelschap / goed gesprek / goed diner / mooi glas wijn / muziek / ……. Een mooie start voor de ondernemers in  2019.

De gemoedelijke sfeer en het enthousiasme van de gasten heeft ervoor gezorgd dat het een geslaagde bijeenkomst is geweest. 

Bij aankomst heeft u ook de introductie kunnen zie van het evenement Smaak Festival Nijkerk, dat op 29 en 30 maart wordt georganiseerd door ID-DJ Entertainment Group. 

Ook in 2019 hopen we u te mogen ontmoeten bij de evenementen die worden georganiseerd door de BHN. 

 

Hieronder ziet u de foto’s van de bijeenkomst.

Fotograaf: Arjen Gerritsma

De week van de Circulaire Economie

Beste ondernemer, onderwijs- en kennisinstelling, overheidsorganisatie,

Het is de week van de Circulaire Economie! U kunt er bijna niet meer omheen. Ook in de Regio Foodvalley zijn velen van u bezig met circulaire innovaties in de praktijk. En om die initiatieven verder te versnellen start in de Regio Foodvalley op 13 februari een brede samenwerking!

Uitnodiging Event circulaire economie op 13 februari 2019

Graag nodigen wij u uit voor de kick-off van het Living Lab Regio Foodvalley Circulair en tevens Slotevent van de Rabo Circular Economy Challenge. Dit circulaire event vindt plaats op woensdag 13 februari bij het Technova College in Ede.
We bieden u een dynamisch en interactief programma in café achtige setting! Met films en live presentaties van inspirerende circulaire ondernemers, muzikale intermezzo’s, een grondstoffenparade én met het hele circulaire netwerk uit de regio!
Presentatie is door tafelheer Arnoud Leerling en tafeldame Geanne van Arkel van Interface, MVO-manager van het jaar 2018.
Ga naar de website voor meer informatie en aanmelden

Slot-event Rabo Circular Economy Challenge

Eén van de initiatieven de afgelopen periode was de Circulair Economy Challenge 2018 van de Rabobanken Gelderse Vallei en Vallei en Rijn. In de Regio Foodvalley namen 17 bedrijven en 2 gemeenten deel. Tijdens dit event sluiten we deze inspirerende Challenge af en presenteren de deelnemers hun bevindingen!

Samenwerkingsprogramma Regio Foodvalley Circulair

Ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden in de Regio Foodvalley gaan samen werk maken van een circulaire economie!. Op www.regiofoodvalleycirculair.nl leest u meer over het samenwerkingsprogramma Living Lab Regio Foodvalley Circulair en kunt het programmaplan en de samenwerkingsovereenkomst downloaden. We nodigen u allen uit mee te doen en op 13 februari 2019 de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen.

Interview met Alexander van den Buuse: ‘Met INNAX naar circulaire bouw in de regio’

Alexander van den Buuse is Verduurzamer en MVO manager bij INNAX. Circulariteit is een thema waar Alexander zich al enkele jaren mee bezig houdt. Hij heeft zich steeds meer verdiept in het vertalen van Sustainable Development Goal 12 naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Lees het gehele interview met Alexander van den Buuse op onze website

Gezamenlijke ambitie 
Circulair ondernemen gaat over samenwerken. Voor dit event kiezen wij ook voor een bundeling van krachten. Door de combinatie van de Kick-off van de Living Lab Regio FoodValley Circulair én de afsluiting van de CE Challenge van de Rabobank brengen we netwerken bij elkaar en stimuleren we circulair ondernemen in de Regio Foodvalley. We vragen u deze uitnodiging dan ook breed te verspreiden in uw netwerk.

Graag tot ziens op woensdag 13 februari!

De meest MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland

Breng je stem uit: jouw gemeente de mkb-vriendelijkste?

Gemeenteraadsverkiezingen zijn er eens in de vier jaar. Verkiezingsprogramma’s draaien dan vooral om voornemens die burgers raken. De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is er om de twee jaar. En dan draait het uitsluitend om de vraag: wat doet jouw gemeente voor het lokale bedrijfsleven?

Mkb-ondernemers zijn cruciaal voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid, en moeten bij vragen kunnen rekenen op adequate hulp van hun gemeente. Maar, echt mkb-vriendelijk beleid voeren omhelst uiteraard veel meer. En juist daar schort het nog wel eens aan. MKB-Nederland wil met de verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente colleges van B&W, raadsleden en ambtenaren prikkelen om een scherpe focus op de ondernemersbelangen te laten houden.

Niet de papieren werkelijkheid
Uniek aan het onderzoek van MKB-Nederland is dat het niet om de papieren werkelijkheid gaat: het is geen studie van collegeprogramma’s of beleidsnota’s. In dit onderzoek gaat het om de mening van de ondernemer: om jouw beleving dus van de gemeentelijke dienstverlening. Want wat er op papier goed uitziet, kan in de praktijk toch tegenvallen of andersom. Een hoge OZB-heffing maar voortreffelijke voorzieningen voor ondernemers kan te prefereren zijn boven een omgekeerde situatie. Krijg je als ondernemer ‘waar voor je geld’?

Die mkb-vriendelijkheid kan ook blijken uit zaken als kortere procedures bij noodzakelijke uitbreidingen, een betere bereikbaarheid van bedrijventerreinen, meer kansen voor mkb’ers bij gemeentelijke en regionale aanbestedingen, telefonische of digitale bereikbaarheid, de snelheid van betalen, de hoogte van de lokale lasten, vergunningverlening of beleid voor starters.

Het grootschalige onderzoek van MKB-Nederland wordt uitgevoerd door het Groningse onderzoeksbureau Lexnova en stoelt op vier pijlers: de tevredenheid van ondernemers in de gemeente, het imago van de gemeente, communicatie en beleid met betrekking tot het mkb en de hoogte van de gemeentelijke lasten. Hieruit volgt uiteindelijk een ranglijst per provincie, landelijk en van de 36 grootste gemeenten.

Ondernemers kunnen op https://www.mkb.nl/vragenlijst-mkb-vriendelijkste-gemeente de vragenlijst invullen.