Bedrijven proberen energie voor de toekomst veilig te stellen (video)

Netcongestie is een complex probleem, maar met de juiste maatregelen kan het worden opgelost.

Zo kijkt de BHN samen met andere bedrijven of er op hun bedrijventerrein oplossingen gevonden kunnen worden, niet alleen in verband met netcongestie, maar ook om energievoorziening in de toekomst veilig te stellen. Bijvoorbeeld op bedrijventerrein De Flier.

Lees hier het hele artikel op Nijkerk Nieuws.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer de cookies om dit te bekijken.

Deelnemers voor de Week van het Ondernemen gezocht

Van 18 t/m 28 maart is het de Week van het Ondernemen. Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt is nog op zoek naar enthousiaste deelnemers op het gebied van officemanagement, taalgebruik in het werkveld en junior accountmanagement. Wil een van onze leden wellicht zijn of haar kennis en ervaring delen tijdens een uur gastles in het onderwijs? Klik dan hier voor meer informatie.

Uitnodiging Slim op weg: bijeenkomst voor werkgevers over duurzame mobiliteit

Op woensdag 28 februari organiseert Regio Foodvalley ‘Slim op weg’, een bijeenkomst voor alle werkgevers in de regio rondom het thema duurzame mobiliteit.

Er is een interactief programma samengesteld dat in het teken staat van informatie en inspiratie. Informatie over mogelijkheden en subsidieregelingen. Inspiratie van werkgevers uit de regio én met als afsluiter een bijdrage van Omdenken!

Programma

 • 14.30u: inloop
 • 15.00u: opening en welkomstwoord door mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris
 • 15.10u: start programma met diverse sprekers:
  • Anne van Casteren (WUR) en Menno Lijkendijk (Gaiyo) over Mobility as a Service.
  • Nico van Paridon, strateeg nieuwe mobiliteit en innovatie bij Vervoerregio Amsterdam, over de soepelere en fiscaal voordelige regelgeving rondom het gebruik van Openbaar Vervoer (OV).
  • Wilma van Wensem, projectleider gemeente Ede, over de praktische invulling van het intern mobiliteitsbeleid van de gemeente.
  • Tom Holla, product owner bij NS Zakelijk, over de maatschappelijke behoefte en noodzaak om meer duurzaam te reizen.
 • 16.30u: mobiliteit vanuit een nieuw perspectief: humor, interactie en inspiratie met de trainers van Omdenken
 • 17.15u: plenaire afsluiting en afsluitende borrel
 • 18.15u: einde programma

Locatie
Akoesticum, Ede

Voor wie
Deze bijeenkomst is bedoeld voor werkgevers, verantwoordelijke HR of mobiliteit binnen een organisatie in de Regio Foodvalley.

Aanmelden
Aanmelden kan tot vrijdag 23 februari door middel van het invullen van de gegevens op: https://bijeenkomsten.regiofoodvalley.nl

Meer informatie
Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met het projectteam Slim op weg via mobiliteit@regiofoodvalley.nl

Geslaagde nieuwjaarsborrel

Dinsdag 16 januari vond onze nieuwjaarsbijeenkomst plaats in de sfeervolle wijnbar van Alberto’s Italian in Nijkerk. Het was een mooie start van 2024! Ruim vijftig leden en het bestuur kwamen bijeen om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar een voorspoedig en succesvol zakelijk nieuwjaar toe te wensen. Voorzitter René Krebber en wethouder Mariëlle Broekman-vd Pers spraken de ondernemers kort toe met de boodschap verbinding met elkaar te blijven zoeken om zo toekomstige ondernemersuitdagingen samen aan te kunnen gaan. Tevens spraken zij uit trots te zijn op de ondernemers in de gemeente Nijkerk! Ook dit jaar zullen we als BHN weer mooie zakelijke netwerkbijeenkomsten organiseren voor onze leden. We kijken terug op een zeer geslaagde en smakelijke borrel!

Foto: Arjen Gerritsma

BHN overhandigt cheques aan Stichting Leergeld Nijkerk & Nijkerks Diaconaal Beraad

Vlak voor de feestdagen reikte René Krebber namens de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk twee cheques uit van 1500 euro. De cheques gingen naar Stichting Leergeld Nijkerk en Nijkerks Diaconaal Beraad. “Op deze wijze investeren wij in de ontwikkeling van de werknemer van de toekomst,” lichtte René toe. Namens de bedrijvenkring en onze leden steunen we graag verschillende maatschappelijke organisaties. Ken jij een organisatie die onze hulp dit jaar kan gebruiken? Mail dan naar info@bhn-info.nl.

Voor meer informatie over beide organisaties, klik op onderstaande links.

– https://leergeldnijkerk.nl/
– https://ndbnijkerk.nl/

Fijne feestdagen!

Beste leden,

Met het einde van het jaar in zicht willen we graag even stilstaan bij de bijzondere momenten die we samen hebben beleefd. Het afgelopen jaar was gevuld met inspirerende bijeenkomsten, boeiende gesprekken en waardevolle samenwerkingen. Als bestuur zijn we dankbaar voor jullie betrokkenheid en enthousiasme.

Terwijl we afscheid nemen van 2023, kijken we vol verwachting uit naar wat het nieuwe jaar ons zal brengen. Samen hopen we op een jaar vol groei, succes en gezamenlijke inspanningen.

Om het jaar feestelijk in te luiden, nodigen we jullie nogmaals van harte uit voor onze Nieuwjaarsborrel op dinsdag 16 januari. Een gezellige gelegenheid om samen te komen, herinneringen te delen en vooruit te kijken naar alles wat ons te wachten staat. We kijken ernaar uit om met jullie het glas te heffen op een voorspoedig en inspirerend 2024.

Tot snel!

Met vriendelijke groet,

Bestuur BHN

Korting op deelname LekkerNijkerk Gids

Beste leden,

LekkerNijkerk brengt in 2024 de vijfde LekkerNijkerk Gids uit. Leden van de BHN krijgen 15% korting op een uiting in de gids (interview + portret kost nu €340 en een hele pagina €127,50). Hierbij delen we een bericht vanuit LekkerNijkerk.

Met vriendelijke groet,

Bestuur BHN

Na het succes van de vorige vier edities, zijn we op dit moment weer druk bezig met de voorbereidingen voor de vijfde LekkerNijkerk Gids. Met een oplage van ruim 10.000 stuks wordt deze gids een jaar lang verspreid in de centra van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken en bij hotels en campings in de regio. De ervaring leert ons dat de boekjes ieder jaar ‘uitverkocht’ zijn en vaak een jaar lang worden bewaard.

De LekkerNijkerk Gids inspireert en informeert vrijetijdsgenieters over leuke activiteiten, de mooiste winkels, de lekkerste restaurants, historie en veel meer. Met deze gids laten we graag de veelzijdigheid van onze kernen zien: Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Draagt uw onderneming hieraan bij? Dan vinden we het geweldig als u in de gids wilt staan!

We hebben een aantal korte vragen voor u. Zou u onze vragenlijst willen invullen, zodat we weten of en hoe u in de gids vermeld wilt staan?

Klik hier om de vragenlijst te openen

Alvast bedankt voor het invullen!

Bikkelseizoen Regio Foodvalley van 1 tot 25 december: fietsend vitaal de winter door

De koude en donkere maanden staan weer voor de deur en dan is blijven fietsen soms best een uitdaging. Wij willen graag iedereen stimuleren de fiets te blijven pakken. Van 1 tot 25 december organiseert Regio Foodvalley daarom samen met fietsstimuleringsprogramma Love to Ride de Bikkelseizoen. Tijdens deze weken in december dagen we iedereen uit om met de fiets naar het werk te komen en/of voor korte ritjes de fiets te pakken. Met elke fietsrit die tijdens deze weken op Love to Ride wordt geregistreerd, zijn leuke prijzen te winnen.

Op een aantal plekken in de regio is tijdens het Bikkelseizoen een fietsmonteur aanwezig waar fietsers gratis hun fiets kunnen laten controleren. De monteur geeft advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar gemaakt kan worden voor nog vele kilometers in de buitenlucht. Het programma van het Bikkelseizoen is te vinden op de website en social media kanalen van Regio Foodvalley Slim op weg.

Werken aan vitaliteit
Werkgevers en werknemers gaan tijdens het Bikkelseizoen én door hun deelname aan Love to Ride op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie. Op deze manier:

 • Besparen organisaties en werknemers geld en brengen zij de vervoerskosten omlaag
 • Dragen zij bij aan een beter milieu
 • Verbeteren zij de algehele conditie van medewerkers

Platform Love to Ride
Regio Foodvalley werkt samen met Love to Ride. Love to Ride is een internationaal succesvol fietsprogramma waar medewerkers, afdelingen en organisaties fietschallenges kunnen aangaan en mooie prijzen kunnen winnen.

Fietsend vitaal de winter door!
Iedereen kan meedoen. Aanmelden kan op Love to Ride: https://www.lovetoRide.net/foodvalley. Door middel van de gratis te downloaden communicatie toolkit van Love to Ride motiveren deelnemers hun collega’s ook mee te doen. De toolkit is te downloaden via de website.

Werk maken van fietsstimulering
Wil je als organisatie fietsen van en naar het werk stimuleren, dan biedt Regio Foodvalley Slim op weg hierbij ondersteuning. Mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris bespreekt op aanvraag met organisaties de mogelijkheden. Interesse in een intakegesprek? Neem contact op met Pieter Keeris via pieter.keeris@vision-share.nl.

Uitnodiging De Ontmoeting & 25e uitreiking van de Linnaeusonderscheiding

Beste leden,

Graag delen we onderstaande uitnodiging met jullie. Zien we elkaar 18 januari in Ermelo? Klik hier om je aan te melden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur BHN

De Ontmoeting

De traditionele Nieuwjaarsontmoeting is weer terug! En deze keer met een extra feestelijk tintje: de 25e uitreiking van de Linnaeusonderscheiding! Je bent op donderdag 18 januari 2024 vanaf 16.30 uur van harte welkom bij de Heerlickheijd van Ermelo om met ons het glas te heffen.

Gastspreker deze middag is niemand minder dan Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland en voormalig voorzitter van VNO-NCW Midden. Daarnaast gaat dagvoorzitter Henny Blokhuis in gesprek met Henk Vermeer, medeoprichter- en campagnestrateeg van de BBB. Deze feestelijke Ontmoeting is natuurlijk niet compleet zonder muziek. Daarom zorgt het Jan Geijtenbeek Trio voor de muzikale omlijsting.

Zoek je verbinding met Onderwijs, Overheid en Ondernemers (3 O’s), meld je dan aan voor De Ontmoeting en we zien elkaar op 18 januari in Ermelo!

Programma:

16:30 – 17:00 uur Inloop

17:00 – 17:10 uur Welkomstwoord door Reinald van Ommeren, voorzitter Bedrijvenkring Ermelo

17:10 – 17:30 uur Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland)

17:30 – 17:45 uur In gesprek met Henk Vermeer (medeoprichter en campagne- strateeg BBB), onder leiding van dagvoorzitter Henny Blokhuis

17:45 – 18:15 uur Uitreiking Linnaeusonderscheiding met Joost Fraanje, voorzitter jury en Linnaeuskring

18:15 – 19:15 uur Feestelijke borrel

De Ontmoeting is een gezamenlijke bijeenkomst van Bedrijvenkring Ermelo, Bedrijvenkring Harderwijk, de Linnaeuskring en VNO-NCW VeluweVallei samenwerkend in de regio en wordt mede mogelijk gemaakt door Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk, Bedrijvenkring Putten, gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten en Zeewolde Zakelijk.

Onderzoek naar innovatiekracht in de regio

Regio Foodvalley doet eens in de vier jaar onderzoek naar de ontwikkeling van de regionale economie en de innovatiekracht van bedrijven in deze regio. De uitkomsten van dit onderzoek worden gepubliceerd in de kwantitatieve Innovatiemonitor Regio Foodvalley. De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) is daarbij de uitvoerende onderzoekspartner. Het doel van het onderzoek is om de stand van zaken rond innovatie in kaart te brengen en hier is input voor nodig vanuit bedrijven zelf.

Daarom is er, naar een steekproef van bedrijven (dus niet iedereen), een brief verstuurd naar de directie met het verzoek om een enquête in te vullen voor 11 december. Als u als ondernemer deze brief heeft ontvangen, willen we van harte aanbevelen dat jullie meewerken aan dit onderzoek. Door deel te nemen aan het onderzoek draagt u als ondernemer bij aan het versterken van de innovatieve kracht van het bedrijfsleven in de regio.