Gezocht: Innovatieve Ondernemers in Regio Foodvalley

Ben jij één van de ondernemers die de Innovatieprijs Regio Foodvalley op 16 oktober mee naar huis neemt? Heb jij een product, dienst of idee waarmee je grote impact maakt? Meld je innovatie dan aan via www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl. Aanmelden kan tot en met 25 augustus 2024. Dit jaar reiken wij de Innovatieprijs voor het eerst uit in drie verschillende categorieën: Maakindustrie/Energie & Milieutechnologie, Agrifood en ICT. Een vakjury maakt vervolgens bekend welke ondernemers voor de prijs worden genomineerd.

In Regio Foodvalley werken overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen samen aan duurzame oplossingen. Samenwerking staat vaak aan de basis van innovaties met een groot effect. Aan de meest impactvolle innovaties worden de Innovatieprijzen Regio Foodvalley 2024 uitgereikt. In alle categorieën is naast de vakjuryprijs ook een publieksprijs.

Hoe kom je in aanmerking?

De Innovatieprijs Regio Foodvalley is er voor producten en diensten met grote impact in en buiten Regio Foodvalley. Om hiervoor in aanmerking te komen, gelden de volgende criteria:

 • Het gaat om duurzame technologische innovaties waarbij circulariteit een belangrijke rol speelt.
 • De innovaties zijn ontstaan uit een aantoonbare (keten)samenwerking.
 • De innovaties werken en dat kan worden aangetoond met resultaten of een prototype.
 • ICT innovatieve oplossingen dragen bij aan toonbare efficiënte dienstverlening na het afnemen van de dienstverlening (en zijn dataveilig).

Aanmelden

Ondernemers kunnen zich tot en met 25 augustus 2024 aanmelden via www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl/aanmelden. Op 16 oktober 2024 worden de Innovatieprijzen Regio Foodvalley 2024 tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Mauritskazerne in Ede uitgereikt.

Monitor Economische Ontwikkeling Nijkerk

Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkeling van de gemeentebrede economie? De Gemeente Nijkerk maakte er recent weer een nieuwe monitor (’23) over. Zo kunnen zij de ontwikkelingen blijven volgen en als het nodig is, hun economische beleid aanscherpen. Je downloadt het document hieronder:

Bijlage 1 Monitor Economische Ontwikkeling Gemeente Nijkerk 2023

 

𝗪𝗶𝗷 𝘇𝗼𝗲𝗸𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝗺𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗶𝗻𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗶𝗲𝘃𝗲 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿 𝗶𝗻 𝗥𝗲𝗴𝗶𝗼 𝗙𝗼𝗼𝗱𝘃𝗮𝗹𝗹𝗲𝘆

Wie ontvangt op 16 oktober 2024 in de Mauritskazerne de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024? Ondernemers met innovatieve producten of diensten, die impact maken, kunnen zich tot en met 25 augustus 2024 aanmelden. Dat kan via www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl. Een voordrachtscommissie stimuleert dat proces. Een vakjury maakt daarna bekend welke drie ondernemers voor de prijs worden genomineerd. Dit jaar reiken wij de Innovatieprijs voor het eerst uit in drie verschillende categorieën: Maakindustrie/Energie & Milieutechnologie, Agrifood en ICT. Meld je aan en maak kans!

Zero Emissie Logistiek

De Gemeente Amersfoort heeft een handige infographic gemaakt over de aanpassing overgangsregeling voor bakwagens. Je downloadt het document hieronder:

Infographic Aanpassing Overgangsregeling Voor Bakwagens 2

Nationale Fietsmaand in mei – Regio Foodvalley

Slim, duurzaam en gezond werken en reizen. Zo maken we Regio Foodvalley voor iedereen bereikbaar. Zoveel mogelijk medewerkers op de fiets helpt daarbij! De hele maand mei organiseert Regio Foodvalley daarom de Nationale Fietsmaand in samenwerking met fietsplatform Love to Ride.

Tijdens de maand mei dagen we iedereen uit om met de fiets naar het werk te komen en/of voor korte ritjes de fiets te pakken. Met elke fietsrit die tijdens deze weken op Love to Ride wordt geregistreerd, zijn leuke prijzen te winnen. Ook is er een prijs voor de organisaties die de meeste collega’s op de fiets krijgt deze maand.

Gratis fietsmonteurs
Op dinsdag 14 mei zijn op een aantal plekken in de regio fietsmonteurs aanwezig waar fietsers gratis hun fiets kunnen laten controleren. De monteur geeft advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar gemaakt kan worden voor nog vele kilometers in de buitenlucht. Een kleine reparatie kan direct (tegen betaling) worden uitgevoerd. Denk aan vervanging van een batterij, remkabel, remblokje of lampje. Het programma van de Nationale Fietsmaand is binnenkort te vinden op de website en social media kanalen van Regio Foodvalley Slim op weg: https://www.regiofoodvalley.nl/programma/slimopweg/actueel/agenda/mei-nationale-fietsmaand

Werken aan vitaliteit
Werkgevers en werknemers gaan tijdens de Nationale Fietsmaand én door hun deelname aan Love to Ride op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie. Op deze manier:

 • Besparen organisaties en werknemers geld en brengen zij de vervoerskosten omlaag
 • Dragen zij bij aan een beter milieu
 • Verbeteren zij de algehele conditie van medewerkers

Platform Love to Ride
Regio Foodvalley werkt samen met Love to Ride. Love to Ride is een internationaal succesvol fietsprogramma waar medewerkers, afdelingen en organisaties fietschallenges kunnen aangaan en mooie prijzen kunnen winnen.

Werk maken van duurzame mobiliteit
Wil je als organisatie fietsen van en naar het werk stimuleren of op een andere manier aan de slag met de inzet van duurzame mobiliteit? Dan biedt Regio Foodvalley Slim op weg hierbij ondersteuning. Mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris bespreekt op aanvraag met organisaties de mogelijkheden. Interesse in een intakegesprek? Neem contact op met Pieter Keeris via pieter.keeris@vision-share.nl of telefoon: 06-1500 6728.

Bedrijven proberen energie voor de toekomst veilig te stellen (video)

Netcongestie is een complex probleem, maar met de juiste maatregelen kan het worden opgelost.

Zo kijkt de BHN samen met andere bedrijven of er op hun bedrijventerrein oplossingen gevonden kunnen worden, niet alleen in verband met netcongestie, maar ook om energievoorziening in de toekomst veilig te stellen. Bijvoorbeeld op bedrijventerrein De Flier.

Lees hier het hele artikel op Nijkerk Nieuws.

 

Deze content is geblokkeerd. Accepteer de cookies om dit te bekijken.

Deelnemers voor de Week van het Ondernemen gezocht

Van 18 t/m 28 maart is het de Week van het Ondernemen. Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt is nog op zoek naar enthousiaste deelnemers op het gebied van officemanagement, taalgebruik in het werkveld en junior accountmanagement. Wil een van onze leden wellicht zijn of haar kennis en ervaring delen tijdens een uur gastles in het onderwijs? Klik dan hier voor meer informatie.

Uitnodiging Slim op weg: bijeenkomst voor werkgevers over duurzame mobiliteit

Op woensdag 28 februari organiseert Regio Foodvalley ‘Slim op weg’, een bijeenkomst voor alle werkgevers in de regio rondom het thema duurzame mobiliteit.

Er is een interactief programma samengesteld dat in het teken staat van informatie en inspiratie. Informatie over mogelijkheden en subsidieregelingen. Inspiratie van werkgevers uit de regio én met als afsluiter een bijdrage van Omdenken!

Programma

 • 14.30u: inloop
 • 15.00u: opening en welkomstwoord door mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris
 • 15.10u: start programma met diverse sprekers:
  • Anne van Casteren (WUR) en Menno Lijkendijk (Gaiyo) over Mobility as a Service.
  • Nico van Paridon, strateeg nieuwe mobiliteit en innovatie bij Vervoerregio Amsterdam, over de soepelere en fiscaal voordelige regelgeving rondom het gebruik van Openbaar Vervoer (OV).
  • Wilma van Wensem, projectleider gemeente Ede, over de praktische invulling van het intern mobiliteitsbeleid van de gemeente.
  • Tom Holla, product owner bij NS Zakelijk, over de maatschappelijke behoefte en noodzaak om meer duurzaam te reizen.
 • 16.30u: mobiliteit vanuit een nieuw perspectief: humor, interactie en inspiratie met de trainers van Omdenken
 • 17.15u: plenaire afsluiting en afsluitende borrel
 • 18.15u: einde programma

Locatie
Akoesticum, Ede

Voor wie
Deze bijeenkomst is bedoeld voor werkgevers, verantwoordelijke HR of mobiliteit binnen een organisatie in de Regio Foodvalley.

Aanmelden
Aanmelden kan tot vrijdag 23 februari door middel van het invullen van de gegevens op: https://bijeenkomsten.regiofoodvalley.nl

Meer informatie
Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met het projectteam Slim op weg via mobiliteit@regiofoodvalley.nl

Geslaagde nieuwjaarsborrel

Dinsdag 16 januari vond onze nieuwjaarsbijeenkomst plaats in de sfeervolle wijnbar van Alberto’s Italian in Nijkerk. Het was een mooie start van 2024! Ruim vijftig leden en het bestuur kwamen bijeen om onder het genot van een hapje en een drankje elkaar een voorspoedig en succesvol zakelijk nieuwjaar toe te wensen. Voorzitter René Krebber en wethouder Mariëlle Broekman-vd Pers spraken de ondernemers kort toe met de boodschap verbinding met elkaar te blijven zoeken om zo toekomstige ondernemersuitdagingen samen aan te kunnen gaan. Tevens spraken zij uit trots te zijn op de ondernemers in de gemeente Nijkerk! Ook dit jaar zullen we als BHN weer mooie zakelijke netwerkbijeenkomsten organiseren voor onze leden. We kijken terug op een zeer geslaagde en smakelijke borrel!

Foto: Arjen Gerritsma

BHN overhandigt cheques aan Stichting Leergeld Nijkerk & Nijkerks Diaconaal Beraad

Vlak voor de feestdagen reikte René Krebber namens de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk twee cheques uit van 1500 euro. De cheques gingen naar Stichting Leergeld Nijkerk en Nijkerks Diaconaal Beraad. “Op deze wijze investeren wij in de ontwikkeling van de werknemer van de toekomst,” lichtte René toe. Namens de bedrijvenkring en onze leden steunen we graag verschillende maatschappelijke organisaties. Ken jij een organisatie die onze hulp dit jaar kan gebruiken? Mail dan naar info@bhn-info.nl.

Voor meer informatie over beide organisaties, klik op onderstaande links.

– https://leergeldnijkerk.nl/
– https://ndbnijkerk.nl/