BHN Agenda 2023 – save the dates!

Na een bijzonder mooie nieuwjaarsbijeenkomst, kijken we graag vooruit samen met jullie. Deze wordt in de loop van de tijd aangevuld met meer informatie. Noteer de data alvast in je agenda!
 • Donderdag 9 feb:  Bedrijfsbezoek wordt -> Masterclass
 • Donderdag 23 maart: “NL Doet” incl. borrel (ander moment dit jaar) -> wordt Bedrijfsbezoek
 • Donderdag 20 april: deze komt te vervallen
 • Dinsdag 23 mei: Stoomgemaal & fotograaf + ALV (mei)
 • Woensdag 21 juni: Ondernemersdiner i.s.m. Gemeente Nijkerk incl. spreker [cybersecurity] (juni)
 • Juli en augustus: Zomervakantie
 • Donderdag 14 sept: Sportief event (Biddinghuizen) (sept)
 • Woensdag 18 oktober: Buiten de regio (okt)
 • Donderdag 23 nov: Kookworkshop  (nov)
 • December: Kerstvakantie

Innovatieprijs 2022 en samenwerking met Regio Foodvalley

Als lid van Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk ben je niet zomaar lid van een mooie netwerkclub die minimaal acht maal per jaar interessante en inhoudelijke netwerkevenementen met een hoog gezelligheidskarakter organiseert. Het BHN bestuur onderhoud ook nauwe relaties met de ambtenaren en wethouders die werkzaam zijn voor gemeente Nijkerk (Nijkerk-Nijkerkerveen-Hoevelaken). Regelmatig voeren wij bestuurlijk overleg met wethouders en burgemeester. Wij informeren hen wat er speelt binnen ondernemend Nijkerk en zij informeren ons over ontwikkelingen die van belang zijn voor onze ondernemende leden. Via onze communicatiekanalen zoals de BHN website, Chainels en Business in Nijkerk informeren wij onze leden zo volledig mogelijk over actuele en toekomstige ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op hun huidige of toekomstige bedrijfsvoering. Denk momenteel bijvoorbeeld aan de RES (Regionale Energie Transitie).

Federatie Ondernemers Verenigingen (FOV) Regio Foodvalley

Ook heeft het BHN bestuur zitting in het algemene bestuursoverleg van FOV regio Foodvalley. De Federatie Ondernemers Verenigingen (FOV) Regio Foodvalley is een regionale netwerkorganisatie. Samenwerking staat centraal om de topregio op het gebied van agrifood te zijn. En om een duurzame en aantrekkelijke regio voor bedrijven en inwoners te blijven. De acht gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen werken samen met twee provincies, onderwijs- en kennisinstellingen en ondernemers in de regio. Onder de Economic Board wordt een groot aantal projecten uitgevoerd, die elkaar versterken. Alle projecten zijn opgenomen in de Strategische Agenda 2020-2025. Meer informatie vindt je op: https://www.regiofoodvalley.nl/over-ons 

Innovatieprijs 2022 Regio Foodvalley

In Regio Foodvalley wordt volop gewerkt aan de toekomst. Met slimme ideeën, onverwachte samenwerkingen en een gezonde dosis pragmatisme kom je tot de mooiste innovaties. De Innovatieprijs Regio Foodvalley zet deze innovaties – én de ondernemers die ze ontwikkelen – in de spotlights. Op 19 oktober 2022 vindt de feestelijke uitreiking plaats. Een avond met een podium voor innovatieve ondernemers, maar ook veel inspiratie en nieuwe ontmoetingen.
Heb jij als BHN lid een unieke innovatie ontwikkeld en verdien jij dat podium? Meld je dan nu aan voor deelname via de link: https://www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl/aanmelden

BHN Lid Worden

BHN lid worden is heel eenvoudig. Meld je aan via de link https://bhninfo.nl/lid-worden/ 
Wij nemen dan spoedig contact met jou op om jouw lidmaatschap te formaliseren.

Agenda Update – Bedrijvenkring 2022

Zet de volgende datums alvast in je agenda! Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een mooi programma voor de komende tijd:

Agenda BHN events:
Woensdag 20 april Bedrijfsbezoek Lightboxx – Heb jij je al aangemeld? >>
Donderdag 19 mei Sportief event
Woensdag 8 juni Salentein diner met gemeente
Vrijdag 23 september Jubileumfeest
Donderdag 20 oktober Circuit Zandvoort
Woensdag 23 november Bedrijfsbezoek

Nadere informatie volgt via de persoonlijke uitnodigingen tot inschrijving.

Kom jij ons bestuur versterken?

Voor de Bedrijvenkring Hoevelaken/Nijkerk zijn wij per half april op zoek naar 2 nieuwe enthousiaste bestuursleden.

Lijkt het jou leuk om samen met ons aan de slag te gaan om weer nieuwe events te organiseren de komende tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken per direct een nieuwe bestuurslid: evenementenorganisatie.

Ben jij heel goed met cijfers en georganiseerd? Dan zijn we ook op zoek naar jou! We zoeken vanaf half april een nieuwe penningmeester.

Voorwaarden: Ondernemer gevestigd in de Gemeente Nijkerk/ lid of potentieel lid van de BHN. Een gezonde dosis humor en enthousiasme.

Interesse of vragen? Stuur een e-mail naar: info@bhninfo.nl
Of neem contact op met René Krebber: 06 11267947

Meer informatie over ons bestuur  >>

Volg ons ook op LinkedIn en Facebook.

Ondernemersavond Werklocaties Regio Foodvalley

Visie werklocaties en Regionaal Programma Werklocaties

WOENSDAG 26 JANUARI 2022 OF DONDERDAG 3 FEBRUARI 2022
19:30 – 21:00 UUR
ONLINE VIA TEAMS

U bent van harte uitgenodigd om op woensdag 26 januari of donderdag 3 februari in gesprek te gaan over het nieuwe Regionale Programma Werklocaties Regio Foodvalley.
In de Visie Werklocaties en het Regionaal Programma Werklocaties (RPW) staan afspraken over de ontwikkeling van bedrijventerreinen. De visie bevat het lange termijn beleidskader en het RPW het uitvoeringskader. Dit is de basis voor afspraken die de regio met de provincies maakt over de kwantitatieve en kwalitatieve op bedrijventerreinen opgaven tot 2030.
Het regiobestuur heeft de concept visie en het afsprakenkader aangeboden aan de gemeenteraden in Regio Foodvalley om wensen en bedenkingen kenbaar te maken, uw stem is daarin belangrijk. Graag gaan we met u in gesprek over het RPW.

Het Regionaal Programma Werklocaties kunt u vinden via de link: Regionaal Programma Werklocatie (RWP) | Regio Foodvalley

U kunt zich aanmelden door aan e-mail te verzenden naar Nanneke Joosen, programmamanager Economie Regio Foodvalley: nanneke.joosen@regiofoodvalley.nl. Graag in de mail aangeven of u een voorkeur heeft voor woensdag 26 januari of donderdag 3 februari. U ontvangt dan tijdig een uitnodiging met vergaderlink voor deze bijeenkomst.

Gemeente en ondernemers bespreken nieuwe coronamaatregelen

De Nijkerkse ondernemers zijn opgelucht dat de winkels vanaf vandaag weer open mogen. Tegelijk is er teleurstelling dat de horeca nog niet open mag.

Deze zaken kwamen vanmorgen aan de orde tijdens een overleg tussen de gemeente en de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk, de Nijkerkse  Ondernemers Vereniging (NOV) en Hartje Hoevelaken. Aanleiding voor het gesprek waren de nieuw geldende coronamaatregelen zoals deze gisteren zijn toegelicht in de persconferentie van het kabinet.

Suzan Steltenpool, aankomend voorzitter Hartje Hoevelaken: “Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen. We zijn daarom blij dat de maatregelen zijn verruimd en de winkels weer open kunnen. We hopen echt dat we het ergste nu achter de rug hebben.”

Alle partijen roepen op om de coronaregels uiterst serieus te nemen. Dat betekent onder meer maximaal één bezoeker per vijf vierkante meter winkeloppervlakte. Bij drukte moet men dus soms even wachten. Winkeliers kunnen hiervoor gebruikmaken van de welkomstborden die Lekker Nijkerk samen met Hartje Hoevelaken en de NOV speciaal voor dit doel heeft gemaakt. Daarnaast gelden de andere maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand.

Teleurstelling voor horeca
Helaas geldt de openstelling nog niet voor de horeca. Dit is een teleurstelling voor de horeca-ondernemers. De teleurstelling wordt gedeeld door de gemeente en de ondernemersverenigingen, die ook de spreekbuis zijn van een aantal horeca-ondernemingen.

“Het is een hard gelag dat de horeca nog niet open mag. Ik had het hen graag gegund”, zegt burgemeester Gerard Renkema. “We moeten nog even geduld hebben. Ik hoop dat zowel de horecaondernemers als hun gasten dit geduld kunnen opbrengen.”

Voorbereiden op verdere versoepeling
De ondernemersverenigingen gaan samen met de horeca op korte termijn bekijken hoe de horeca na een verdere versoepeling van de coronamaatregelen extra ondersteund kan worden. In de tussentijd hopen de lokale horecaondernemers in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen dat Nijkerkers hen online weten te vinden voor bestellingen. Het citymarketingteam van Lekker Nijkerk blijft zich hiervoor inzetten via haar horecapagina op LekkerNijkerk.nl.

 

                               

De ‘shoplichten’ die begin vorig jaar werden ontwikkeld. Het zijn raamborden waarop een klant kan zien of er veilig gewinkeld kan worden.

 

PrepDays22 al in de agenda staan? Het online event met maar liefst 30 topsprekers

13, 14 en 15 januari al in de agenda staan? PrepDays22, het online event met maar liefst 30 topsprekers waaronder een van onze leden: Sylvia Krebber.

Sylvia Krebber is een succesvol sociaal ondernemer en eigenaar van Projecthuizen.nl. Zij gaat vertellen over innovatieve oplossingen die er sociaal én economisch toe doen. Enne .. hoe goed scoor jij in Social Return On Investment? Belangrijk voor ondernemers van nu, Sylvia vertelt je hoe.  

Hét event voor Ondernemers en Marketeers om 2022 optimaal mee te beginnen! En … deelname is GRATIS 🎁!

Na de vele super positieve reacties van vorig jaar konden we natuurlijk niet anders dan PrepDays22 te organiseren. “Dit is Netflix voor ondernemers en marketeers!” was één van de mooiste complimenten.

De PrepDays zijn natuurlijk ook dit jaar weer GRATIS. Het online event is verdeeld over 3 dagen en maar liefst 30 topsprekers delen hun tips, tricks en alles wat je wil weten om je voor te bereiden om van 2022 (weer) een succes te maken.

De PrepDays is hét event om 2022 optimaal te starten!
👉🏻 Schrijf je NU in.
www.prepdays.nl

Meld je dan aan voor de Innovatieprijs Regio Foodvalley.

Heb jij je al aangemeld? Ben jij een innovatieve ondernemer die bijdraagt aan de uitdagingen van nu? Meld je dan aan voor de Innovatieprijs Regio Foodvalley. Het podium voor innovatieve ondernemers in de regio. Inschrijven kan nog tot 1 september, dus wees er snel bij! Kijk voor meer informatie en het aanmelden van innovaties op: https://www.innovatieprijsregiofoodvalley.nl/

Open Bedrijvendag voor basisscholen tijdens kinderboekenweek

Op zaterdag 9 oktober 2021 organiseert Bibliotheek Nijkerk in samenwerking met de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk een Open Bedrijvendag.

Open Bedrijvendag Bibliotheek Nijkerk

In oktober wordt in het hele land de Kinderboekenweek georganiseerd. De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend event van tien dagen ter promotie van het (Nederlands) kinderboek.

Zowel basisscholen, boekhandels als bibliotheken besteden veel aandacht aan de Kinderboekenweek. Het doel van de Kinderboekenweek is, naast het promoten van het (Nederlandse) kinderboek, bevorderen van leesplezier en leesbeleving wat een grote bijdrage levert aan de taal- en leesontwikkeling van kinderen.

Elk jaar staat er een bepaald thema centraal. Met dat thema gaan wij aan de slag en kijken of er kansen en mogelijkheden zijn om met andere partners (anders dan de vanzelfsprekende partners) een activiteit kunnen organiseren. Aangezien dit jaar het thema ‘beroepen’ centraal staat, was de link met de BHN snel gelegd.

Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

 Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

 Hoe zien we de Open bedrijvendag voor ons?

Op zaterdag 9 oktober zet u uw bedrijf (gedeeltelijk) open voor kinderen, gezinnen en ander belangstellenden. U geeft ze een kijkje in uw keuken. Als er bedrijven zijn die liever hun bedrijf openstellen is er op vrijdagmiddag 8 oktober van 14.00 – 16.00 uur nog een mogelijkheid toegevoegd aan het programma.

 • De kinderen ontvangen via hun school en/of de bibliotheek (wellicht ook via de pers) een plattegrond van de gemeente Nijkerk. Met daarop aangegeven welke bedrijven deelnemen aan de Openbedrijvendag.
 • Tussen 10.00 – 14.00 uur (richttijden – definitieve tijden in overleg) kunnen bezoekers bij u binnen wandelen, op het terrein rondkijken, luisteren naar uw verhaal over uw werk of die van een collega. U kunt het zo groots (of zo klein) mogelijk maken als u het wilt aanpakken. Daarin denken wij graag me

Doel van de Open Bedrijvendag?

 • De bezoekers komen op plekken waar ze niet zo snel komen; wat voor u en uw medewerkers vanzelfsprekend is.
 • De bezoekers leren en zien nieuwe dingen en gaan daar met elkaar over in gesprek. Dat draagt bij aan de taalontwikkeling van kinderen.
 • De bezoekers maken we ‘warm’  voor het beroep dat u uitoefent; wellicht heeft dit gevolgen voor de keuzes die kinderen maken als het gaat om hun loopbaan.

Aanmelden

Deelnemen met uw bedrijf aan de Bedrijvendag 2021? Dit kan via de website van de Bibliotheek Nijkerk.

Meer informatie

Sandra Timmer
Interim Teamleider en Programmamanager
Bibliotheek Nijkerk
06-57656084
sandra.timmer@bibliotheeknijkerk.nl

Iedereen elke dag weer veilig thuis

Verkeersveiligheid is belangrijk. Wij willen immers allemaal dat onze medewerkers veilig thuiskomen. Daarbij is eigen verantwoordelijkheid cruciaal. Door met focus te rijden, neem je veilig deel aan het verkeer. Focus betekent geen onnodige afleiding van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Ga ongestoord onderweg. Rij MONO en rij ook zonder invloed van alcohol, drugs of rijgevaarlijke medicijnen. In opdracht van het ROV Oost-Nederland helpt Veilig Verkeer Nederland (VVN) werkgevers in Oost-Nederland om hun medewerkers veiliger te laten rijden.

Is verkeersveiligheid al opgenomen in het beleid van uw bedrijf?

De verkeersveiligheidscampagnes: Wij Rijden MONO en Rijden Zonder Invloed hebben verschillende acties die u als werkgever eenvoudig kunt inzetten om de verkeersveiligheid van uw medewerkers te bevorderen. Is verkeersveiligheid nog niet opgenomen in het beleid van uw bedrijf? Ook daar geven we graag advies over. Meer informatie vindt u in deze folder of u kunt contact opnemen met Jan Hommes van Veilig Verkeer Nederland via j.hommes@vvn.nl of via 06 -21287382.

Bekijk de PDF met meer informatie: Alle medewerkers veilig op weg

Of kijk voor meer informatie en tips voor uw bedrijf op: MonoZakelijk.nl