Webinar 15 juni: Een inclusieve arbeidsmarkt op de Noord Veluwe

Op dinsdag 15 juni 2021 organiseert een van onze leden, Inclusief Groep een webinar: Een inclusieve arbeidsmarkt op de Noord Veluwe.
Tijdstip: van 16:00 uur tot 17:30 uur.

Dit webinar heeft als thema: Schaarste op de arbeidsmarkt, hoe lossen we dit samen op?

Welke initiatieven zijn er in de regio en wat kunnen zij bieden?

Irma ter Brake, senior adviseur werkgeversdienstverlening UWV is spreker tijdens dit webinar. Zij heeft kennis van de arbeidsmarkt en vertelt ons over de vele initiatieven die er zijn om te zorgen dat de vacatures die er zijn matchen met de werkzoekenden. Ook dan gaan ze met een aantal ervaringsdeskundigen in gesprek en peilen we ook uw mening over dit onderwerp. Wie hier aan tafel zal zitten, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Bij dit webinar is een tolk gebarentaal aanwezig, zodat het webinar ook toegankelijk is voor doven en slechthorenden.

Aanmelden

Meer weten of wilt u zich aanmelden? Bekijk de website van de Inclusief Groep. 

Bekijk de uitnodiging: Uitnodiging Webinars_Inclusief_Groep_22april_15juni2021

Hier kunt u het webinar van 22 april terugkijken: Werk en meedoen, een goed medicijn

Nieuwe voorzitter BHN: René Krebber

“We gaan kijken wat we in de toekomst voor de leden kunnen betekenen. Met z’n allen kunnen we veel toegevoegde waarde leveren,” aldus René Krebber nieuwe voorzitter BHN.
Gerke van Zalk droeg gisteravond na 6 jaar het stokje over aan onze nieuwe voorzitter René Krebber.

Live bij elkaar komen kon helaas nog niet daarom vond onze jaarlijkse ledenvergadering online plaats in samenwerking met Showdesign. Samen met Rob en Emiel en Iris Noelle hebben we er een mooie en inspirerende avond van gemaakt. Ely Hackmann van Nijkerk Nieuws sprak met onze nieuwe voorzitter.  Bekijk het complete nieuwsbericht en de video op Nijkerknieuws.nl. 

Online ledenvergadering

In de studio van Showdesign was fantastische live muziek van Iris Noëlle en in verschillende sessies schoven aan tafel aan: Gerke van Zalk, René Krebber, Yvonne Derkse, Peter Dirksen, Annette Vermaas, Jan Muller, Erik Verhulp en Corine Feenstra. De avond werd gepresenteerd door Rob en Emiel, zij voegde er de nodige dosis humor en inspiratie aan toe.

Naast Gerke van Zalk nam ook Freddy Bakker afscheid van het bestuurd van de BHN, hij kon er helaas niet bij zijn maar via deze weg willen wij hem nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet en enthousiasme. Corine Feenstra neemt zijn PR & Communicatie rol binnen de bedrijvenkring over.

Digitaal afscheid

Aan alle leden,

Gisteren, 7 april, heb ik tijdens de jaarlijkse ALV met plezier de voorzittershamer overgedragen aan René Krebber. Ik heb 6 jaar lang mee mogen besturen met de BHN en ik kijk terug op mooie momenten, leuke ontmoetingen inspirerende en sportieve bijeenkomsten en goed contacten met de leden van de BHN en de ondernemers in Nijkerk.

Ik heb inmiddels ook als ondernemer Nijkerk verlaten en ben geen lid meer die jullie tijdens bijeenkomsten zullen tegenkomen.
Ik dank alle leden en bestuurs-collega’s voor de plezierige samenwerking en het vertrouwen wat ik heb ervaren in de afgelopen 6 jaren. We leven in bijzondere tijden en het afscheid was face to face niet mogelijk dit jaar. Ik wens jullie allen het allerbeste.

Groet,
Gerke van Zalk

Sponsormogelijkheden Glazen Thuis Nijkerk

Het jaar 2020 is voor ons allemaal anders dan anders gelopen. Er zijn geen businessborrels meer en netwerken is zoveel mogelijk online. Een groep vrijwilligers van het Glazen Huys Nijkerk – een goede-doelen-initiatief dat van 2013 tot 2017 heeft gedraaid – heeft daarom besloten het Glazen Huys weer op te tuigen. In verband met de coronamaatregelen een heel ander concept, maar wel in een vertrouwd jasje. Er wordt geld ingezameld en dit jaar niet voor 1 goed doel maar voor mensen die geraakt zijn door corona. Iedereen in de gemeente Nijkerk kan iemand nomineren, bijvoorbeeld helden in de zorg, iemand die geen werk meer heeft door corona of een bruidspaar dat de grote dag steeds uit heeft moeten stellen. Het plan is om een positief geluid te laten horen via de zender van A1 Mediagroep, van 14 tot en met 19 december. De organisatie wil een week lang positiviteit brengen, een glimlach op vele gezichten toveren en goede energie verspreiden. Hiervoor zal worden geshopt bij onder meer de horeca, zo wordt ook deze branche gesteund. Inzamelacties zullen zoveel mogelijk online zijn. Glazen Huys heet daarom dit jaar Glazen Thuis.

Voor jou als ondernemer biedt dit interessante mogelijkheden! Omdat je bedrijfsnaam nu minder in beeld komt via evenementen zoek je misschien naar een andere opties om gezien en gehoord te worden. Via sponsoring van het Glazen Thuis is dit te realiseren. Glazen Thuis heeft voor ondernemers een gevarieerd aanbod aan sponsorpakketten samengesteld. Je kunt al Vriend van het Glazen Thuis worden voor € 100 maar er zijn ook meer uitgebreide pakketten waarbij je logo wordt gepromoot via social media en via de uitzendingen, er kan een camerateam opnames doen in je bedrijf en het is bijvoorbeeld ook mogelijk om samen met je personeel een top 5 van de meest gedraaide plaatjes te laten horen. Een andere manier van bedrijfssponsoring met een groot bereik. De zender van A1 Media is namelijk te horen in het gebied van Amersfoort tot aan Zwolle en wereldwijd via internet. Tijdens de actieweek in december wordt enorm veel gekeken via de kabel, internet en geluisterd naar de radio.

 

De sponsorpakketten staan op de website: glazenthuis.nl/sponsors. Het contactformulier staat voor je klaar om ingevuld te worden. Laat je ook een positief geluid horen en doe je mee? Voor Nijkerk door Nijkerk met dank aan de leden van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk.

Publicaties – Video streamen binnen handbereik

Contact met uw medewerkers en uw relaties is op afstand wat lastiger dan voorheen. Zeker wanneer u een bijeenkomst met een groep mensen wilt organiseren.
Streamen via bijvoorbeeld youtube is dan mogelijk een goed alternatief. Ely Hackmann (nijkerk.nieuws.nl) heeft de mogelijkheden om die videostream voor u te realiseren.

Als u de mogelijkheden wilt verkennen, neem dan contact met mij op (06 44993944)

Ondernemen in moeilijke tijden

Beste ondernemer,

Sinds een aantal weken beheerst het coronavirus ons leven en ons werk. Voor de een meer dan de ander, maar niemand ontkomt eraan; privé noch zakelijk.

Zakelijk gezien zijn het onzekere tijden en het eind is nog niet in zicht. Voor sommige bedrijven en zzp’ers is het lastig om het hoofd boven water te houden. De rijksoverheid heeft hiertoe een aantal maatregelen getroffen om organisaties financieel te ondersteunen. Als BHN willen wij u zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden die er voor u zijn als ondernemer.

Op de website van de rijksoverheid vindt u veel antwoorden op financiële vragen van  ondernemers. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen

Ook de gemeente Nijkerk heeft op haar website informatie voor ondernemers geplaatst over corona. Hier kunt u o.a. terecht voor informatie over de ‘Aanvraag uitstel van betalen voor ondernemers en zzp’ers voor lokale belastingen’, ‘Regelingen voor bedrijven’ zoals deeltijd-ww  en ‘Uitstel betalen belasting’. Deze site verwijst ook naar andere websites waar u meer specifieke informatie kunt vinden.

https://www.nijkerk.eu/ondernemers/corona-info-voor-ondernemers_43752/

Het zou mooi zijn als we als ondernemend Nijkerk/Nijkerkerveen/Hoevelaken elkaar ondersteunen, bijvoorbeeld door zoveel mogelijk ‘lokaal’ in te kopen en elkaar te helpen waar mogelijk. Initiatieven hiervoor zijn welkom en kunnen via de website en (op aanvraag) via de digitale nieuwsbrief van BHN worden gedeeld.

Zoals in een eerdere mail aangegeven zijn de bijeenkomsten van BHN tot 1 juni 2020 opgeschort. Zodra er ontwikkelingen zijn, zullen wij u berichten.

Blijf gezond!

Namens het bestuur van BHN,

Gerke van Zalk

 

Publicaties – Online cateringbestelplatform ‘Zakelijk Bezorgd’ van start

Bedrijven en organisaties in de regio Nijkerk / Amersfoort / Leusden / Soest / Utrecht kunnen sinds 1 maart al hun catering 24/7 bestellen via de website ZakelijkBezorgd.nl. Dit online bestelplatform uit Hoevelaken werkt samen met lokale cateraars en biedt een breed aanbod aan smakelijke, duurzame en streekgebonden catering.

‘Zakelijk Bezorgd’ is een online bestelplatform voor catering. Op de website zakelijkbezorgd.nl vinden bezoekers per categorie – ontbijt, lunch, buffet, hapjes, evenementen en barbecues – een zeer uitgebreide menukeuze. De catering die via zakelijkbezorgd.nl wordt besteld komt tot stand in nauwe samenwerking met zorgvuldige geselecteerde lokale cateraars. Het bestelproces is eenvoudig. De bezoeker kiest de gewenste categorie, bijvoorbeeld lunch of buffet, en krijgt direct een overzicht van het assortiment met duidelijke foto’s. Als de bestelling is geplaatst, wordt die vervolgens door de lokale cateraar bereid en op de aangegeven datum en tijdstip bezorgd. De factuur wordt online verstuurd waarmee de klant maximaal wordt ontzorgd.

Doggy bags
Zakelijk Bezorgd heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Oprichter René Krebber: “Alle aangesloten cateraars onderschrijven onze duurzaamheidsdoelstellingen waaronder het terugdringen van voedselverspilling, het reduceren van CO2-uitstoot en het zoveel mogelijk gebruik maken van lokale en duurzame ingrediënten in hun cateringassortiment. Zo voorkomen de cateraars waste (verspilling) door slim in te kopen, ingrediënten die ‘over zijn’ zoveel mogelijk in andere gerechten te verwerken en door doggy bags aan klanten te geven.” Daarnaast hanteert Zakelijk Bezorgd een ‘groene grens’ van 10 kilometer. De cateraar mag alleen binnen die grens van 10 kilometer bezorgen wat onnodig gereden kilometers voorkomt. “Dat betekent dus dat wij regionaal met meerdere cateraars werken. Ook om het aanbod zo breed en aantrekkelijk mogelijk te maken voor onze klanten.” Bekende lokale cateraars uit de gemeente Nijkerk, Amersfoort en Utrecht zijn inmiddels partner van ‘Zakelijk Bezorgd’.”

Landelijke dekking
De visie van Zakelijk Bezorgd is gebaseerd op een nauwe samenwerking met goede lokale cateraars én gemak voor onze klanten, aldus René Krebber. “Onze ervaring leert dat klanten een uitgebreid assortiment willen, met duurzame, herkenbare streekproducten – ook vegetarisch, biologisch en veganistisch. Dat het smaakvol en van uitstekende kwaliteit moet zijn, spreekt voor zich. Daarnaast wil de klant zoveel mogelijk ontzorgd worden. En dat is precies wat wij doen met Zakelijk Bezorgd. Onze ambitie is om het concept Zakelijk Bezorgd geleidelijk uit te breiden naar andere regio’s tot er uiteindelijk een landelijke dekking is en ieder bedrijf in Nederland via Zakelijk Bezorgd de gewenste catering kan bestellen.”

Voor meer informatie:
ZakelijkBezorgd.nl
René Krebber
Tel. 06 – 11 26 79 47
info@zakelijkbezorgd.nl

5 maart: Circulair ondernemen met natuurvezels

Heb je of verwerk je een afvalstroom van biomassa en zie je hier vooral kosten en onbenutte waarde in? Ben je leverancier of (mogelijk toekomstig) afnemer van natuurvezels voor toepassing in je producten en wil je verkennen of je stappen kunt zetten in circulair ondernemen? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Circulair ondernemen met natuurvezels’ op donderdag 5 maart!

Voor wie?
Ondernemers uit de sectoren papier en karton, textiel, kunststof, bouw, meubels, composiet producten, bodemverbetering, agro en food, producenten van biomassa, afvalwerkers, waterschappen en energieopwekkers.

Wat?
Tijdens deze middag geven enkele bedrijven een pitch over hun ervaringen, krijg je informatie over de drie eendaagse Gelderse CIRCO-Track ‘Natuurvezels in circulaire producten’ die 25 maart van start gaat, én kun je tevens in contact komen met andere bedrijven die mogelijk interessant kunnen zijn voor je netwerk!

Waarom?
Om een ‘nieuwe’ grondstof als natuurvezel te benutten, is het belangrijk te onderzoeken hoe je je bedrijfsvoering hierop kunt aanpassen. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen, nieuwe businessmodellen en nieuwe vormen van samenwerking.

Zet de bijeenkomst alvast in je agenda. Wij zetten de laatste puntjes nog even op i, de uitnodiging met het volledige programma volgt binnenkort.

Wat:                   Bijeenkomst – Circulair ondernemen met natuurvezels
Waar:                 In Gelderland, de exacte locatie volgt
Wanneer:           Donderdag 5 maart van 15.30 uur tot 17.30 uur