ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in de dop

Deze zomer gaat ZomerOndernemer voor de tweede keer van start in regio Amersfoort. ZomerOndernemer  geeft jongeren de kans om tijdens de zomervakantie een vliegende start te maken met een eigen bedrijf. Deelname staat open voor alle jongeren tussen de 15 en 22 jaar, de enige criteria zijn een goed idee en motivatie voor deelname. Het project zoekt geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit Amersfoort, Soest, Nijkerk, Leusden, Baarn, Bunschoten, Woudenberg en Eemnes. Deelname is gratis en opgeven kan via www.zomerondernemer.nl

Leren in de praktijk

ZomerOndernemers leert jongeren ondernemen in de praktijk. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen en gaan daarna direct mét een klein startkapitaal aan de slag met hun eigen bedrijf. Het project bestaat uit een traject van 6 weken gedurende de zomervakantie met een actieve driedaagse training als start, 4 intervisiebijeenkomsten bij lokale bedrijven en een feestelijke kick out als afsluiting. Bovendien is een pool van Business Buddies – ervaren ondernemers uit de regio – als sparringpartner beschikbaar voor de jongeren. Het project gaat echter niet alleen over een bedrijf beginnen, maar ook om het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden zoals pro-activiteit, denken in kansen, veerkracht, doorzettingsvermogen, zelfbewustzijn en presenteren. Kortom, vaardigheden waar deelnemers hun leven lang profijt van hebben, of ze nu ondernemer worden of niet.

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en wordt in regio Amersfoort georganiseerd in samenwerking met Stichting Matchpoint. Het project wordt ondersteunt door negen gemeenten – Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg – de Rabobank, Masters of Business en Intersolve.