BHN bezoekt DAF museum en fabriek

Om 08.00 uur zijn we vertrokken met de bus van Midland Tours vanuit Nijkerk met 50 ondernemers naar Eindhoven voor een bezoek aan het DAF museum en de DAF fabriek.

Rond 10.00 uur werden we ontvangen door de vrijwilligers van het DAF museum met koffie en gebak. We hebben een rondleiding gekregen van zeer gepassioneerde vrijwilligers die ons door het museum van DAF personen- en vrachtauto’s hebben geleid. Zowel op het gebied van techniek  als werkgelegenheid heeft DAF veel betekend voor Eindhoven en omstreken. Het museum deed oude tijden herleven en heeft technieken ontwikkeld waar we nog steeds gebruik van maken. Van de oude werkplaats tot de nieuwste technologie hebben we mogen ervaren.

Na een uitgebreid DAF lunch zijn we vertrokken naar de fabriek.

Door de contacten van Henk Kempes (Bakker bedrijfsauto’s) zijn we in de gelegenheid gesteld om de DAF fabriek te kunnen bezoeken. We werden ontvangen in de fabriek en gestart met een informatiefilm van DAF. Na de inleiding zijn we per trein door de fabriek geleid. Vanaf een stuk metaal tot een vrachtwagen werd er in beeld gebracht hoe dit wordt gerealiseerd. Vele handen maken licht werk en dit is dan ook duidelijk zichtbaar gezien het aantal mensen er werkzaam zijn in de fabriek. Dagelijks worden er 235 vrachtwagens gebouwd. Het is zeer interessant te zien hoe  automatisering en handarbeid in elkaar verweven zijn.

We hebben een mooie en gezellige dag afgesloten met een diner bij Kade 10.

Onze dank aan Henk Kempes (bakker bedrijfsauto’s), Midland Tours en Kade 10 voor de gastvrijheid en organisatie van het bezoek aan DAF.