EERSTE OPLEIDING VAN START AAN FOOD ACADEMY NIJKERK!

Woensdagochtend 5 februari was het zo ver! De eerste opleiding aan de Food Academy Nijkerk ging van start. Hiermee werd het idee van FAN, een food opleiding voor en door het food en foodgerelateerde bedrijfsleven in Nijkerk en omgeving, werkelijkheid! Acht studenten van diverse bedrijven doorlopen een 2 jarig opleidingstraject tot Operator Food (mbo 3 niveau). Het unieke aan dit concept is dat de studenten gedurende hun opleiding een ‘kijkje in de keuken’ kunnen nemen bij verschillende aangesloten food en foodgerelateerde bedrijven.

Zo leren ze van én met elkaar in een praktijkgerichte omgeving en is er ruim de gelegenheid voor de studenten om zich te oriënteren met de diverse aspecten van de foodsector. Op hun eerste lesdag werden de studenten feestelijk ontvangen door initiatiefnemers van de Food Academy – partijen vanuit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid. De symbolische sleutel van de Food Academy werd door wethouder Mariëlle Broekman (gemeente Nijkerk), Annette Vermaas (Aeres) en Wim van Rijn (Hazeleger Kaas) aangeboden aan de eerste lichting studenten.

We wensen de studenten veel succes! Via deze weg willen we iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar heeft ingezet om dit begin van de realisatie van onze droom werkelijkheid te laten worden! Zonder jullie en de samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid was dit niet gelukt.

Wil je op de hoogte blijven van Food Academy Nijkerk? Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen:

Instagram

Facebook

LinkedIn

Website