maak de scholieren van het Corlaer warm voor uw beroep

Elke twee jaar wordt op het Corlaer College een beroepenoriëntatie gehouden: de bovenbouwleerlingen van de afdelingen havo en atheneum gaan in rondes van 20 minuten in gesprek met een beroepsbeoefenaar. Het doel hiervan is tweeledig: aan de ene kant leren leerlingen zo over de dagelijkse praktijk van een bepaald beroep en ze kunnen zo beter bepalen of een beroep (of richting) goed bij hen past; aan de andere kant hopen we dat de gesprekken ervoor zorgen dat leerlingen bewuster een studiekeuze maken.

Deze leerlingen kennen namelijk geen beroepsgerichte stages, dus het is voor hen heel nuttig als een beroepsbeoefenaar iets vertelt over de dagelijkse praktijk (en de opleiding). De beroepenoriëntatie zal dit jaar gehouden worden op donderdagavond 22 november aanstaande. We starten om 19.30, om 21.00 uur zijn de gespreksrondes afgelopen en sluiten we af met een borrel.

Bent u enthousiast over uw beroep en gaat u graag met leerlingen in gesprek hierover, dan nodig ik u hierbij van harte uit om mee te doen!

De leerlingen zullen zich opgeven voor 3 rondes, u zult dus met kleine groepen in gesprek gaan. Het gesprek is bewust kleinschalig gehouden. U hoeft  geen uitgebreide presentatie te geven over uw beroep, het is nadrukkelijk de bedoeling om eenvoudigweg met de leerlingen in gesprek te gaan: welk beeld hebben ze van het beroep en in hoeverre klopt dat beeld met de praktijk?

Ik hoor graag van u of u kunt/wilt meedoen. Alvast bedankt voor uw reactie!

Met vriendelijke groet,

Annet Kuijvenhoven
decaan havo/atheneum

akuijvenhoven@corlaercollege.nl
www.corlaercollege.nl