Leerlingen maken alcoholvrije cocktails en gaan in gesprek met ex-alcoholist

Een van onze leden, Aeres VMBO in Nijkerk organiseerde afgelopen vrijdag een workshop alcoholvrije cocktails maken voor leerlingen uit de derde klas, ook mochten zij in gesprek met een ex alcoholverslaafde en kregen zij een opdracht over alcoholgebruik.

Annette Vermaas, directeur van Aeres VMBO vindt het heel belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan drugs en alcoholgebruik onder jongeren en de gevaren hiervan. Ze merkt dat veel jongeren onder invloed van hun vrienden of door groepsdruk bepaalde middelen gaan gebruiken.

“Jaarlijks krijgt de school subsidie van de gemeente waarmee er een ‘alcoholdag’ georganiseerd wordt voor de derde klas. Ook is er ieder jaar een cursus voor ouders van het Jellinek waarin ouders voorlichting krijgen over hoe ze kunnen omgaan met eventueel alcohol- en drugsgebruik van hun kind.”

De leerlingen hebben zich al eerder ingezet voor het maken van een film.  Op locaties bij alle middelbare scholen van Nijkerk hebben de scholieren hun acteertalent laten zien. De film is als waarschuwing bedoeld voor leerlingen om niet uit nieuwsgierigheid middelen te gaan gebruiken en om nooit pakketjes aan te nemen voor een ander.

Lees hier meer over in het AD: Nijkerkse scholieren waarschuwen in film voor drugs 

Ze mochten ervaren hoe het is om te rijden (z)onder invloed met een VR bril op.

Ook gingen zij in gesprek met een ex alcoholist, en mochten ze aan de slag met een opdracht over alcoholgebruik.

“Alle scholen in het voortgezet onderwijs hebben regelmatig te maken met de zaken die in de film aan bod komen en dat willen we voorkomen door voorlichting te geven. Deze film: B-Social is een mooie aanvulling.”

De alcoholvrije cocktails werden gemaakt met medewerking van Coava.
Gesponsord door: Gimber.