Ondernemen in moeilijke tijden

Beste ondernemer,

Sinds een aantal weken beheerst het coronavirus ons leven en ons werk. Voor de een meer dan de ander, maar niemand ontkomt eraan; privé noch zakelijk.

Zakelijk gezien zijn het onzekere tijden en het eind is nog niet in zicht. Voor sommige bedrijven en zzp’ers is het lastig om het hoofd boven water te houden. De rijksoverheid heeft hiertoe een aantal maatregelen getroffen om organisaties financieel te ondersteunen. Als BHN willen wij u zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden die er voor u zijn als ondernemer.

Op de website van de rijksoverheid vindt u veel antwoorden op financiële vragen van  ondernemers. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen

Ook de gemeente Nijkerk heeft op haar website informatie voor ondernemers geplaatst over corona. Hier kunt u o.a. terecht voor informatie over de ‘Aanvraag uitstel van betalen voor ondernemers en zzp’ers voor lokale belastingen’, ‘Regelingen voor bedrijven’ zoals deeltijd-ww  en ‘Uitstel betalen belasting’. Deze site verwijst ook naar andere websites waar u meer specifieke informatie kunt vinden.

https://www.nijkerk.eu/ondernemers/corona-info-voor-ondernemers_43752/

Het zou mooi zijn als we als ondernemend Nijkerk/Nijkerkerveen/Hoevelaken elkaar ondersteunen, bijvoorbeeld door zoveel mogelijk ‘lokaal’ in te kopen en elkaar te helpen waar mogelijk. Initiatieven hiervoor zijn welkom en kunnen via de website en (op aanvraag) via de digitale nieuwsbrief van BHN worden gedeeld.

Zoals in een eerdere mail aangegeven zijn de bijeenkomsten van BHN tot 1 juni 2020 opgeschort. Zodra er ontwikkelingen zijn, zullen wij u berichten.

Blijf gezond!

Namens het bestuur van BHN,

Gerke van Zalk