Techniek academie

Info De Techniek Academie:

De Techniek Academie is een groeiende vereniging van ruim 100 technische bedrijven uit de regio. Zij werken samen om meer technici op de arbeidsmarkt te krijgen. Focus ligt op de installatietechniek, de metaal en de machinebouw/metalektro.

Opleiden

Er worden technische MBO opleidingen aangeboden in samenwerking met Landstede MBO, met praktijk en theorie optimaal op elkaar afgestemd. Praktijkopdrachten worden bij De Academie uitgevoerd, zodat de student bij het bedrijf volledig inzetbaar is. Er zijn ook opleidingen op maat voor medewerkerkers bij een bedrijf.

Studenten en instroom

De meeste jonge studenten starten hun opleiding in augustus, maar instroom is het hele jaar mogelijk. Gemiddelde leeftijd is 19 jaar. Ook werknemers van 35 jaar stromen nog in voor een volwaardige MBO opleiding; ze gaan hun eigen weg.

Namens de bedrijven ondersteunt De Techniek Academie zowel BITT (basisonderwijs), alsook Platform Techniek (voortgezet onderwijs); met voorlichting en verleiding van jongeren voor technische beroepen. De Academie organiseert technische workshops bij VMBO’s in de hele regio.

De Academie bewaakt de match tussen student en leerbedrijf.

Bedrijven:

Grote én kleine technische bedrijven kunnen zich bij De Techniek Academie aansluiten en zo invloed in de regio uitoefenen. Kom gewoon eens langs of bel voor een vrijblijvende afspraak.

Techniek Academie
Westeinde 100,
3844 DR  Harderwijk
T: 0341 74 39 28
info@detechniekacademie.nl