Hulpvaardige Handen

Hulpvaardige Handen verleent lessen op het gebied van Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO), Bedrijfs Hulp Verlening (BHV), Reanimatie en Automatische Externe Defibrillator (AED) en Kinder-EHBO aan particulieren, overheidsinstanties, instellingen, verenigingen en bedrijven. Dit vindt plaats op zowel regionaal (Nijkerk, Amersfoort, Ermelo, Bunschoten, Spakenburg, Barneveld, Soest, Baarn, Leusden, Zeist, Hoevelaken, Putten, omgeving Utrecht, Gooi- en Vechtstreek) als op landelijk niveau. Veelal worden de lessen op locatie gegeven.

In kleine groepen van minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers wordt stap voor stap de beginselen uitgelegd van (Kinder-)EHBO, BHV, Reanimatie en/of AED. Na de eerste benodigde theorie gaat men aan de slag door het zojuist geleerde in de praktijk te brengen. Mede dankzij de kleine groepen kan de kwaliteit gewaarborgd blijven en krijg iedereen voldoende aandacht en begeleiding voor een goed resultaat. Na afloop van de lessen krijgt iedere deelnemer een erkent EHBO, BHV en Reanimatie/AED-diploma.

De lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en enige vooropleiding is geen vereiste. Als u het basisdiploma hebt behaald neemt Hulpvaardige Handen tijdig contact met u op als uw diploma na een jaar dreigt te verlopen. Deze kunt u weer van geldigheid voorzien door aan de speciale herhalingslessen deel te nemen.

Daarnaast wordt de kwaliteit gewaarborgd doordat Hulpvaardige Handen een opleider is die erkend wordt door en aangesloten is bij het NIBHV, Het Oranje  Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Wij verzorgen de door het NIBHV én CCV erkende opleiding BHV voor chauffeurs.

Van Lodesteincollege

De wereld van het onderwijs is volop in beweging. Het is de wereld waarin pubers uitgroeien tot jong-volwassenen, de omgeving waarin jonge persoonlijkheden worden gevormd. Het Van Lodenstein College werkt voortdurend aan verbetering van die omgeving. Aan nieuwe organisatievormen, lesmethoden en onderwijs-structuren. Met maar één doel: jonge mensen optimaal voor te bereiden op hun toekomst.

 

Aeres (V)MBO Nijkerk

 

Aeres VMBO Nijkerk is een ‘groene’ vmbo school met veel sfeer. Uit de wijde omgeving komen leerlingen naar onze school. We helpen leerlingen bij het ontdekken van hun talenten en de ontplooiing ervan. Onze school staat bekend als een veilige school waarbij persoonlijke aandacht en begeleiding voor leerlingen centraal staan.

Vooral slimme doeners, die houden van de natuur, dieren en koken zijn bij ons op hun plek.

De school is eco-school en gezonde school.

We werken met positive behaviour support (PBS), waarbij onze waarden betrokkenheid, vertrouwen en respect centraal staan en de Bever als mascotte dient. Na het vmbo op Aeres Nijkerk kun je nog alle kanten op in het MBO of naar de havo.

 

 

Een mbo-opleiding kun je heel goed in Nijkerk doen. Aeres MBO Nijkerk is een school met veel sfeer waar we elkaar kennen. We geven goede ondersteuning en persoonlijke aandacht bij de opleiding.

Als jij graag buiten bent, is het zeker wat voor jou! Want naast het volgen van de theorielessen, ga je meteen buiten aan de gang, zodat je goed bent voorbereid op je toekomstige werk. Wat dacht je van natuur, water en recreatie (outdoor adventure) of hovenier?

Vanaf augustus 2019 kun je starten met de BBL opleiding Food niveau 3. Dit doen we samen met de food bedrijven in Nijkerk, samen vormen we de FAN (Food Academy Nijkerk).

De opleidingen die wij aanbieden zijn vrijwel verzekerd van een baan. Zowel in de food- als de hoveniersbranche is veel werk.

Accent Praktijkonderwijs Nijkerk

Accent Nijkerk is een zelfstandige school voor Protestants Christelijk Praktijkonderwijs en valt met negen andere scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Amersfoort, Bunschoten en Nijkerk onder Meerscholen.

Er wordt Praktijkonderwijs verzorgd aan jongeren van 12 tot maximaal 18 jaar. Deze vorm van onderwijs is bestemd voor leerlingen met een integrale leerachterstand die niet in staat zijn een diploma te behalen in één van de leerwegen in het VMBO. Ook niet met extra ondersteuning door middel van leerwegondersteunend onderwijs.

De school bereidt leerlingen voor op wonen, werken en vrije tijd vanuit een actieve rol als burger in de maatschappij.

De leerling is geen moeilijk lerende met beperkingen maar een anders lerende met kansen, kansen die voor een groot deel door het onderwijs geboden kunnen en moeten worden.

Corlaer College Nijkerk

Het Corlaer College is een algemeen christelijke VO school voor Atheneum, HAVO en VMBO. Werken vanuit de visie dat de leerling opgroeit in een samenleving die over 5 jaar totaal anders is dan nu. Voorbereiden op een succesvolle toekomst, staat centraal bij de inrichting van het onderwijs. Leren doe je samen en alleen en leren is kennis verkrijgen, vaardigheden ontwikkelen en persoonlijkheid vormen. Een team van enthousiaste, toegewijde en professionele collega’s zet zich in voor onderwijs dat er toe doet.