Plaatselijk nationaal erfgoed Stoomgemaal Hertog Reijnout kan steuntje in de rug gebruiken

Stoomdagen in het gemaal Hertog Reijnout
In Nijkerk kunnen we trots zijn op een prachtig stuk industriële historie: het stoomgemaal Hertog Reijnout. Dit fraaie gemaal wordt gerund door een groot team aan vrijwilligers, die zo’n tien keer per jaar een ‘open maaldag’ houden. Tijdens zo’n dag is het stoomgemaal “onder stoom”, wat inhoudt dat twee schepraderen – door stoom aangedreven – draaien om water af te voeren uit de Arkemheen polder.

Tijdens één maaldag wordt er een flinke berg steenkool gebruikt om de stoomketel op druk te houden. De kosten van dit steenkoolgebruik drukken zwaar op het budget van de Stichting Stoomgemaal Hertog Reijnout. Vandaar hier een verzoek aan de leden van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk: zou jouw bedrijf de kolen voor één maaldag willen sponsoren? De kosten zijn € 500,– per dag.

Welke bedrijven volgen?
De steenkool die nodig is om te draaien tijdens de Nationale Museumdag 10 September a.s. wordt gesponsord door Damen Dredging Equipment. Welke bedrijven volgen? René Krebber, voorzitter BHN, brengt je graag in contact met de Stichting Stoomgemaal. [of: Neem contact op met de voorzitter van de Stichting Stoomgemaal de heer Jan den Hartog 06 53 22 59 97.]

Laten we samen ons plaatselijke nationale erfgoed een steuntje in de rug geven!