Publicaties – Corlaer Corner – Nieuwe winkel in het centrum Nijkerk

Geachte heer/mevrouw,

Wij zijn leerlingen van klas KC4A en BC4A van het Corlaer College in Nijkerk. Momenteel zijn wij druk bezig met de voorbereiding van het project ondernemen. Dit project houdt in dat wij een winkel gaan openen in het centrum van Nijkerk waarbij wij zelf mogen bepalen welke producten we gaan verkopen. Hierbij worden we geholpen door Stichting Streams. Zij hebben een pand voor ons ter beschikking gesteld. Stichting Streams heeft als doel om lokale initiatieven die er zijn te verbinden. En samen met Nijkerk te bouwen aan Nijkerk. Een levendige plek in het centrum van Nijkerk waar je mag groeien en bloeien. Het helpen van jong tot oud in het vormgeven aan het leven, van zichzelf en van elkaar.

Op dit moment denken we na over de inrichting/uitstraling van de winkel, wat we kunnen gaan verkopen en hoe we zorgen voor voldoende aandacht voor onze winkel.
De hulp van ervaren ondernemers zouden wij hierbij goed kunnen gebruiken en daarom wil ik u vragen of u ons daarbij zou willen helpen. Ik denk daarbij aan advies en het delen van uw ervaring. U bent van harte welkom om hier zelf invulling aan te geven.

Indien u bereid bent om ons te helpen en te adviseren, zou u dan een email willen sturen naar: ondernemen@corlaercollege.nl? U kunt natuurlijk ook altijd binnen komen lopen in de winkel aan het Verlaat 1 op maandagmiddag, van 12.30 – 16.00 uur zijn wij hier wekelijks aanwezig.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Rodeloperdag 16 november

rodeloperdag2

Hoe ga je als werkgever om met de jongeren van nu?

De Strategische Arbeidsmarkttafel FoodValley nodigt u graag uit voor een netwerkbijeenkomst over de toekomst van de regionale arbeidsmarkt.

Datum: donderdag 5 oktober, 15.00-19.00 uur Locatie: volgt

Programmaonderdelen

Workshops (15.00-16.45 uur)

1. 2.

Generatie Z op de werkvloer

Hoe ga je als werkgever om met de jongeren van nu? Hoe kun je ze

motiveren en van ze leren?

Gelderland Arbeidswijs: open innovatie traject voor de arbeidsmarkt. Inspiratie voor het thema 2017: ‘Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat?’

Presentatie arbeidsmarktagenda en netwerken (17.00-19.00 uur)

Ondernemers, onderwijs en overheid nemen u mee in de gezamenlijke ambities en opgaven voor de komende jaren. Daarna is er ruime gelegenheid om te netwerken.

Meer informatie via deze link. Hier kunt u ook vooraanmelden dmv het bestellen van een ticket en uw workshopvoorkeur kenbaar maken.

breede beek

Geslaagd bedrijfsbezoek aan de Breede Beek

Op 12 september heeft de BHN een bedrijfsbezoek georganiseerd bij de lokale wijngaard “Aan de Breede Beek“.

Er waren veel ondernemers aanwezig die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt nader kennis te maken met de wijngaard, de druiven en de heerlijke wijn.breede beekwijngaard nijkerk

Het was een gezellige en informele bijeenkomst waarbij de wijnkenners van de Breede Beek de ondernemers kennis hebben laten maken met de vele druivensoorten die worden verbouwd.

Tussen de wijnen door werden de aanwezigen culinair verrast door Paul Jansen van de Culinarist uit Hoevelaken. Heerlijk kokend op zijn ‘green egg’.

culinaristbreedebeek4

Een mooie geslaagde avond waarbij het weer zeker een bijdragende factor heeft gespeeld.

nijkerk bhn

Nijkerk verwelkomt

BEDRIJVEN MOETEN ZICH WELKOM VOELEN

De economie in de gemeente Nijkerk groeide het afgelopen jaar – net als voorgaande jaren – bovengemiddeld. Het aantal vacatures neemt toe en het economisch
herstel in Gelderland is beduidend beter verlopen dan het landelijk gemiddelde. De gemeente Nijkerk legt graag de rode loper uit voor bedrijven.

Lees de special

nijkerk bhn

Nieuw vestigers op de bedrijventerreinen in Nijkerk.  

Nijkerk geeft bedrijven de ruimte. Ondernemers kunnen en mogen hier groeien. Maar liefst zestien bedrijven hebben de afgelopen periode samen met wethouder Patricia van Loozen een handtekening gezet onder een koopcontract voor de koop van bedrijfsterrein in Nijkerk.

 

nijkerk

 

De bedrijventerreinen Arkerpoort, De Flier, Westkadijk en Spoorkamp vullen zich met de nieuwe bedrijfspanden. De afkomst van de bedrijven is divers. Er zitten uiteraard veel lokale bedrijven bij én  ook bedrijven uit Barneveld, Ermelo, Amersfoort en Dronten hebben een nieuwe vestigingsplaats gevonden in Nijkerk.

Dit levert extra werkgelegenheid op voor onze gemeente. De bedrijven zijn zeer verschillend van karakter. De bedrijvigheid varieert van interieurbouw, hijstechniek, technische  bedrijven werkzaam in domotica  en elektrische voorzieningen, verpakkingsbedrijf, ICT-bedrijf,  verpakkingsmachines voor de foodsector,  elektrotechniek etc.

FoodProductionCenter

Nijkerk zet zichzelf verder op de kaart als FoodProductionCenter binnen de Regio FoodValley.

Deze regio versterkt de kennisontwikkeling van food. Bedrijven hebben die kennis nodig om problemen op te lossen en te innoveren. Van cruciale  waarde zijn ook de verbindingen tussen bedrijven – onderwijs – overheid. Waar liggen de kansen voor samenwerking of versterking met elkaar?

Voor de concrete invulling van het FoodProductionCenter is iemand aangetrokken die dit voor de gemeente gaat uitvoeren.

Op niet al te lange termijn zullen de zg. Stakeholders die bij dit proces worden betrokken een uitnodiging  krijgen voor één of meer bijeenkomsten.  De persoon die hiervoor is aangetrokken is de heer Johan Stuiver.

Nieuw lid: Bokkers Catering

Bokkers Catering is dé specialist op het gebied van de complete verzorging van catering voor particulieren en bedrijven in de regio Amersfoort/Harderwijk.

Wij verzorgen buffettenbarbecuesbruiloften en zakelijke evenementen. Wij proberen ons zoveel mogelijk naar uw wensen te schikken, waardoor succes op uw feest gegarandeerd is. U bent bij ons aan het juiste adres voor de complete verzorging van uw feest, maar ook voor een lunch of verhuur van cateringbenodigdheden.

Food

Bokkers Catering verzorgt uw feest tot in de puntjes, met van A tot Z één aanspreekpunt. Ook met een klein gezelschap moet het een groot feest worden!

ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in de dop

Deze zomer gaat ZomerOndernemer voor de tweede keer van start in regio Amersfoort. ZomerOndernemer  geeft jongeren de kans om tijdens de zomervakantie een vliegende start te maken met een eigen bedrijf. Deelname staat open voor alle jongeren tussen de 15 en 22 jaar, de enige criteria zijn een goed idee en motivatie voor deelname. Het project zoekt geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit Amersfoort, Soest, Nijkerk, Leusden, Baarn, Bunschoten, Woudenberg en Eemnes. Deelname is gratis en opgeven kan via www.zomerondernemer.nl

Leren in de praktijk

ZomerOndernemers leert jongeren ondernemen in de praktijk. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen en gaan daarna direct mét een klein startkapitaal aan de slag met hun eigen bedrijf. Het project bestaat uit een traject van 6 weken gedurende de zomervakantie met een actieve driedaagse training als start, 4 intervisiebijeenkomsten bij lokale bedrijven en een feestelijke kick out als afsluiting. Bovendien is een pool van Business Buddies – ervaren ondernemers uit de regio – als sparringpartner beschikbaar voor de jongeren. Het project gaat echter niet alleen over een bedrijf beginnen, maar ook om het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden zoals pro-activiteit, denken in kansen, veerkracht, doorzettingsvermogen, zelfbewustzijn en presenteren. Kortom, vaardigheden waar deelnemers hun leven lang profijt van hebben, of ze nu ondernemer worden of niet.

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en wordt in regio Amersfoort georganiseerd in samenwerking met Stichting Matchpoint. Het project wordt ondersteunt door negen gemeenten – Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg – de Rabobank, Masters of Business en Intersolve.

De Experttafel van Regio FoodVally

Namens de Triple Helix Regio FoodValley wil ik u van harte uitnodigen om deel te nemen aan onze Experttafel op donderdag 15 juni 2017. We zijn te gast bij Wageningen University & Research en verwachten u rond 9.00 uur bij Impulse op Wageningen Campus, gebouw 115, Stippeneng 2 in Wageningen.

 

Het thema van deze tweede Experttafel is ‘Voedselveiligheid en Traceability. We hebben Ariette Matser en Ine van der Fels, specialisten van de WUR en werkzaam bij het onderzoeksinstituut RIKILT, gevraagd ons bij te praten over de laatste stand van zaken en alle nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Ook krijgt u de unieke mogelijkheid om een kijkje te nemen in het RIKILT-onderzoekslaboratorium.

U kunt meer informatie vinden en uzelf aanmelden in de onderstaande link

Uitnodiging Experttafel 15 juni 2017