Nijkerkse bedrijven zijn om voor duurzame energie

Tijdens de laatste bijeenkomst van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk bij de Rabobank, is het thema Energiek in de Regio goed ontvangen. De Nijkerkse ondernemers hebben wel oren naar duurzame energie waar ze ook nog geld op verdienen.

Energiek Regio is een plan dat al op veel plekken in het land succesvol draait. En nu is initiatiefnemer Krijn Reitsma naar Nijkerk gekomen om het plan ook hier te introduceren. Reitsma en Thomas Dekker (programmamanager bij de Rabobank) legden nog eens haarfijn uit hoe de ondernemers nou precies winst konden maken doormiddel van deze duurzame energie.

Besparen

Duurzame energie vraagt natuurlijk wel eerst om een investering, maar als u dat eenmaal heeft gedaan bespaart u met uw bedrijf doormiddel van de aanschaf van LEDverlichting een goede wintersport vakantie. En de aanschaf van zonnepanelen kan u jaarlijks ook duizenden euro’s schelen. Toen er voorbeelden van bedrijven werden genoemd die dit plan al in werking hebben gesteld, kwamen duizelingwekkende bedragen van 28.000 euro voorbij. En dat op jaarlijkse basis.

Veel animo

De Rabobank heeft de bijeenkomst gehost en dat de bank wegloopt met dit initiatief om duurzame energie meer aandacht te geven is overduidelijk. Rabobank Randmeren betaalt namelijk 25% van de advieskosten van de eerste 20 deelnemers aan dit project. Daarnaast financiert de Rabobank de helft van de windmolens in Nederland.


Dat het project verder in Nijkerk ook serieuze vormen begint aan te nemen is te zien aan de intentieverklaring die is ondertekend door de Gemeente Nijkerk, Rabobank Randmeren, de Nijkerkse Ondernemers Vereniging, de BHN en ondernemersvereniging Hartje Hoevelaken. De ondernemers die aanwezig waren, werden ook warm van het idee. Er waren 60 ondernemers aanwezig en vijftien ondernemers hebben direct het aanmeldingsformulier getekend.

Heeft u de bijeenkomst gemist of wilt u meer weten over dit onderwerp? Dat kan! Neemt u dan een kijkje op de website: Energieke Regio