Bikkelseizoen Regio Foodvalley van 1 tot 25 december: fietsend vitaal de winter door

De koude en donkere maanden staan weer voor de deur en dan is blijven fietsen soms best een uitdaging. Wij willen graag iedereen stimuleren de fiets te blijven pakken. Van 1 tot 25 december organiseert Regio Foodvalley daarom samen met fietsstimuleringsprogramma Love to Ride de Bikkelseizoen. Tijdens deze weken in december dagen we iedereen uit om met de fiets naar het werk te komen en/of voor korte ritjes de fiets te pakken. Met elke fietsrit die tijdens deze weken op Love to Ride wordt geregistreerd, zijn leuke prijzen te winnen.

Op een aantal plekken in de regio is tijdens het Bikkelseizoen een fietsmonteur aanwezig waar fietsers gratis hun fiets kunnen laten controleren. De monteur geeft advies over hoe de fiets weer helemaal rijklaar gemaakt kan worden voor nog vele kilometers in de buitenlucht. Het programma van het Bikkelseizoen is te vinden op de website en social media kanalen van Regio Foodvalley Slim op weg.

Werken aan vitaliteit
Werkgevers en werknemers gaan tijdens het Bikkelseizoen én door hun deelname aan Love to Ride op een leuke manier aan de slag met CO2-reductie en zorgen voor vitale collega’s binnen de organisatie. Op deze manier:

  • Besparen organisaties en werknemers geld en brengen zij de vervoerskosten omlaag
  • Dragen zij bij aan een beter milieu
  • Verbeteren zij de algehele conditie van medewerkers

Platform Love to Ride
Regio Foodvalley werkt samen met Love to Ride. Love to Ride is een internationaal succesvol fietsprogramma waar medewerkers, afdelingen en organisaties fietschallenges kunnen aangaan en mooie prijzen kunnen winnen.

Fietsend vitaal de winter door!
Iedereen kan meedoen. Aanmelden kan op Love to Ride: https://www.lovetoRide.net/foodvalley. Door middel van de gratis te downloaden communicatie toolkit van Love to Ride motiveren deelnemers hun collega’s ook mee te doen. De toolkit is te downloaden via de website.

Werk maken van fietsstimulering
Wil je als organisatie fietsen van en naar het werk stimuleren, dan biedt Regio Foodvalley Slim op weg hierbij ondersteuning. Mobiliteitsmakelaar Pieter Keeris bespreekt op aanvraag met organisaties de mogelijkheden. Interesse in een intakegesprek? Neem contact op met Pieter Keeris via pieter.keeris@vision-share.nl.