Agenda Update – Bedrijvenkring 2022

Zet de volgende datums alvast in je agenda! Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een mooi programma voor de komende tijd: 

Agenda BHN events:
Woensdag 20 april Bedrijfsbezoek Lightboxx
Donderdag 19 mei Sportief event
Woensdag 8 juni Salentein diner met gemeente
Vrijdag 23 september Jubileumfeest
Donderdag 20 oktober Circuit Zandvoort
Woensdag 23 november Bedrijfsbezoek

Nadere informatie volgt via de persoonlijke uitnodigingen tot inschrijving.

Plaatselijk nationaal erfgoed Stoomgemaal Hertog Reijnout kan steuntje in de rug gebruiken

Stoomdagen in het gemaal Hertog Reijnout
In Nijkerk kunnen we trots zijn op een prachtig stuk industriële historie: het stoomgemaal Hertog Reijnout. Dit fraaie gemaal wordt gerund door een groot team aan vrijwilligers, die zo’n tien keer per jaar een ‘open maaldag’ houden. Tijdens zo’n dag is het stoomgemaal “onder stoom”, wat inhoudt dat twee schepraderen – door stoom aangedreven – draaien om water af te voeren uit de Arkemheen polder.

Tijdens één maaldag wordt er een flinke berg steenkool gebruikt om de stoomketel op druk te houden. De kosten van dit steenkoolgebruik drukken zwaar op het budget van de Stichting Stoomgemaal Hertog Reijnout. Vandaar hier een verzoek aan de leden van de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk: zou jouw bedrijf de kolen voor één maaldag willen sponsoren? De kosten zijn € 500,– per dag.

Welke bedrijven volgen?
De steenkool die nodig is om te draaien tijdens de Nationale Museumdag 10 September a.s. wordt gesponsord door Damen Dredging Equipment. Welke bedrijven volgen? René Krebber, voorzitter BHN, brengt je graag in contact met de Stichting Stoomgemaal. [of: Neem contact op met de voorzitter van de Stichting Stoomgemaal de heer Jan den Hartog 06 53 22 59 97.]

Laten we samen ons plaatselijke nationale erfgoed een steuntje in de rug geven!

Oproep: Deel je kennis en ervaring tijdens Week van het Ondernemen 2022

De BHN en Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt slaan de handen ineen
Kennis maken en kennis delen is netwerken, de slogan waar de BHN voor staat. Aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt is een belangrijk vraagstuk op de agenda van de BHN, nieuwe vaardigheden zoals de 21e eeuw vaardigheden spelen hierbij een belangrijke rol. Vanaf heden zetten we ons netwerk ook in om de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt te versterken in de regio. De BHN en Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt hebben de handen ineen geslagen

Netwerk O&A
Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt is ruim zeven jaar geleden opgericht vanuit de VAB Vereniging Amersfoortse Bedrijven en verschillende onderwijsinstellingen uit Amersfoort, met als doel de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Inmiddels is Netwerk O&A uitgegroeid tot een regionaal netwerk, waarbij een groot aantal onderwijsinstellingen van Praktijkonderwijs tot HBO onderwijs en diversen netwerkorganisaties samenwerken. 

Docent in Bedrijf en Vraag & Aanbod
Het netwerk organiseert activiteiten zoals o.a. Docent in Bedrijf, tijdens dit inspirerende programma worden docenten en ondernemers dichter bij elkaar gebracht, de ontmoetingen zorgen voor een verbetering in de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. Op de website Netwerkoa.nl bestaat de mogelijkheid om Vraag & Aanbod te plaatsen. Dit varieert van het zoeken en aanbieden van stageplaatsen, vacatures, gastdocenten of projectvoorstellen.

Oproep, deel je kennis en ervaring tijdens Week van het Ondernemen 2022
9 mei tot en met 20 mei 2022 gaat het succesvolle event Week van het Ondernemen weer plaatsvinden. Ruim 1.000 leerlingen beleven een gastles van ruim 60 ondernemers, werknemers van bedrijven en organisaties. https://netwerkoa.nl/#weekvanhetondernemen Ondernemers geven een gastles in het onderwijs om te vertellen over de branche, expertise en ervaringen. Week van het Ondernemen is inmiddels voor veel ondernemers een bekend event, wil je ook een betekenisvolle bijdrage leveren?

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website of stuur een mail naar de projectleider Sylvia Krebber via Sylvia@projecthuizen.nl, even bellen voor meer informatie kan via tel.: 06-53 146 539.

Namens de BHN is bestuurslid Annette Vermaas de verbinder van de Arbeidsmarkt voor Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

Meer informatie: https://netwerkoa.nl/
 

Benefietlunch zondag 13 maart – Landgoed de Salentein

Graag vragen we jullie aandacht voor – Benefietlunch op zondag 13 maart – georganiseerd door Landgoed de Salentein:

De hartverscheurende beelden in het nieuws: we zien ze allemaal. Wij willen niet machteloos toekijken en verzorgen daarom een exclusieve #benefietlunch. Het mooiste: 100% van uw besteding doneren wij aan #giro555 en ons gehele team werkt deze dag op vrijwillige basis.
Reserveer nu uw tafel via de link in bio of ga naar www.salentein.nl 

Kom jij ons bestuur versterken?

Voor de Bedrijvenkring Hoevelaken/Nijkerk zijn wij per half april op zoek naar 2 nieuwe enthousiaste bestuursleden.

Ben jij heel goed met cijfers en georganiseerd? Dan zijn we ook op zoek naar jou! We zoeken per direct een nieuwe penningmeester.

Lijkt het jou leuk om samen met ons aan de slag te gaan om weer nieuwe events te organiseren de komende tijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken per direct een nieuwe bestuurslid: evenementenorganisatie.

Voorwaarden: Ondernemer gevestigd in de Gemeente Nijkerk/ lid of potentieel lid van de BHN. Een gezonde dosis humor en enthousiasme. 

Interesse of vragen? Stuur een e-mail naar: info@bhninfo.nl 
Of neem contact op met René Krebber: 06 11267947

Meer informatie op onze website>>

Volg ons ook op LinkedIn en Facebook.

Benefietlunch zondag 13 maart – Landgoed de Salentein

Graag vragen we jullie aandacht voor – Benefietlunch op zondag 13 maart – georganiseerd door Landgoed de Salentein:

De hartverscheurende beelden in het nieuws: we zien ze allemaal. Wij willen niet machteloos toekijken en verzorgen daarom een exclusieve #benefietlunch. Het mooiste: 100% van uw besteding doneren wij aan #giro555 en ons gehele team werkt deze dag op vrijwillige basis.
Reserveer nu uw tafel via de link in bio of ga naar www.salentein.nl 

Gemeente en ondernemers bespreken nieuwe coronamaatregelen

De Nijkerkse ondernemers zijn opgelucht dat de winkels vanaf vandaag weer open mogen. Tegelijk is er teleurstelling dat de horeca nog niet open mag.

Deze zaken kwamen vanmorgen aan de orde tijdens een overleg tussen de gemeente en de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk, de Nijkerkse  Ondernemers Vereniging (NOV) en Hartje Hoevelaken. Aanleiding voor het gesprek waren de nieuw geldende coronamaatregelen zoals deze gisteren zijn toegelicht in de persconferentie van het kabinet.

Suzan Steltenpool, aankomend voorzitter Hartje Hoevelaken: “Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen. We zijn daarom blij dat de maatregelen zijn verruimd en de winkels weer open kunnen. We hopen echt dat we het ergste nu achter de rug hebben.”

Alle partijen roepen op om de coronaregels uiterst serieus te nemen. Dat betekent onder meer maximaal één bezoeker per vijf vierkante meter winkeloppervlakte. Bij drukte moet men dus soms even wachten. Winkeliers kunnen hiervoor gebruikmaken van de welkomstborden die Lekker Nijkerk samen met Hartje Hoevelaken en de NOV speciaal voor dit doel heeft gemaakt. Daarnaast gelden de andere maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het houden van anderhalve meter afstand.

Teleurstelling voor horeca
Helaas geldt de openstelling nog niet voor de horeca. Dit is een teleurstelling voor de horeca-ondernemers. De teleurstelling wordt gedeeld door de gemeente en de ondernemersverenigingen, die ook de spreekbuis zijn van een aantal horeca-ondernemingen.

“Het is een hard gelag dat de horeca nog niet open mag. Ik had het hen graag gegund”, zegt burgemeester Gerard Renkema. “We moeten nog even geduld hebben. Ik hoop dat zowel de horecaondernemers als hun gasten dit geduld kunnen opbrengen.”

Voorbereiden op verdere versoepeling
De ondernemersverenigingen gaan samen met de horeca op korte termijn bekijken hoe de horeca na een verdere versoepeling van de coronamaatregelen extra ondersteund kan worden. In de tussentijd hopen de lokale horecaondernemers in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen dat Nijkerkers hen online weten te vinden voor bestellingen. Het citymarketingteam van Lekker Nijkerk blijft zich hiervoor inzetten via haar horecapagina op LekkerNijkerk.nl.

 

De ‘shoplichten’ die begin vorig jaar werden ontwikkeld. Het zijn raamborden waarop een klant kan zien of er veilig gewinkeld kan worden.

 

 

PrepDays2022 – 13, 14 en 15 januari het online event met 30 top sprekers!

13, 14 en 15 januari al in de agenda staan? PrepDays22, het online event met maar liefst 30 topsprekers waaronder een van onze leden: Sylvia Krebber. 

Sylvia Krebber is een succesvol sociaal ondernemer en eigenaar van Projecthuizen.nl. Zij gaat vertellen over innovatieve oplossingen die er sociaal én economisch toe doen. Enne .. hoe goed scoor jij in Social Return On Investment? Belangrijk voor ondernemers van nu, Sylvia vertelt je hoe.  

Hét event voor Ondernemers en Marketeers om 2022 optimaal mee te beginnen! En … deelname is GRATIS 🎁!

Na de vele super positieve reacties van vorig jaar konden we natuurlijk niet anders dan PrepDays22 te organiseren. “Dit is Netflix voor ondernemers en marketeers!” was één van de mooiste complimenten.

De PrepDays zijn natuurlijk ook dit jaar weer GRATIS. Het online event is verdeeld over 3 dagen en maar liefst 30 topsprekers delen hun tips, tricks en alles wat je wil weten om je voor te bereiden om van 2022 (weer) een succes te maken.

De PrepDays is hét event om 2022 optimaal te starten!
👉🏻 Schrijf je NU in.
www.prepdays.nl

Ondernemersdesk biedt helpende hand aan ondernemers in de regio

De Ondernemersdesk is dé plek waar ondernemers terecht kunnen met hun vragen over groei, personeel, ruimte en financiering in Foodvalley. De Ondernemersdesk beantwoordt vragen van ondernemers, legt verbanden tussen ondernemers, overheden en andere organisaties, en zorgt ervoor dat de belangen van ondernemers centraal staan in de regio. 

Ondernemersdesk wijst de weg 
Je kent het vast wel als ondernemer: je zit met een vraag en weet niet goed waar je moet zijn om die beantwoord te krijgen. De Ondernemersdesk staat klaar om jou te helpen, legt verbindingen met relevante partijen en geeft niet op tot we jouw vraag hebben beantwoord. Of het nu gaat om contact met andere ondernemers, ruimte om te groeien, vragen over voldoende personeel, (bij)scholing, of mogelijkheden voor financiering of subsidie, we zetten je op het juiste spoor zodat jij kan doen waar je goed in bent: ondernemen.  

Ondernemersdesk verbindt 
Regio Foodvalley is een economisch sterke regio, waarin ondernemers, overheid, onderwijs en andere organisaties al jarenlang samenwerken aan duurzame groei. De Ondernemersdesk verbindt partijen die elkaar kunnen helpen bij nieuwe initiatieven, innovatie, netwerkvorming en uitvoering. Zo versterken we de economische kracht van de regio en dragen we bij aan een versnelling van de groeipotentie van Foodvalley  

Ondernemersdesk zet de ondernemer centraal 
Er zijn op dit moment al heel veel goede initiatieven die actief bijdragen aan de economische kracht van de regio. Denk aan de Regiodeal, de Strategische Agenda, de MKB-deal, Human Capital Agenda en noem maar op. Maar wat betekenen die initiatieven voor mij als ondernemer? De Ondernemersdesk zet de ondernemer centraal en is de schakel tussen initiatieven en ondernemers. Daarbij wachten we niet op wat er op ons af komt, maar zitten we ook aan tafel om de behoefte van ondernemers te vertalen in nieuw regionaal beleid, programma’s en projecten die aansluiten op de wensen van ondernemers in de regio. 

Ondernemersdesk Regio Foodvalley
De Ondernemersdesk Regio Foodvalley is opgericht, door en voor ondernemers. De drijvende krachten achter de desk zijn VNO-NCW Veluwevallei, FOV Regio Foodvalley, de lokale ondernemersverenigingen in de acht regiogemeenten, en Regio Foodvalley. Zij streven samen naar een duurzame groei en het versterken van de brede welvaart in de regio. 

Contact
Meer informatie over de Ondernemersdesk Foodvalley of wil je direct in contact komen, kijk dan op https://www.regiofoodvalley.nl/ondernemersdesk of stuur een mail naar ondernemersdesk@regiofoodvalley.nl.