Nieuw lid: Van den Bor Pluimvee

Naast vele leden uit Nijkerk en ook een flink aantal uit Hoevelaken, is er met Van den Bor Pluimvee een nieuw lid bij die Nijkerkerveen vertegenwoordigt.

Van den Bor is gespecialiseerd in het slachten en verwerken van vleeskuikens. Dat is een kwaliteit die na drie generaties inmiddels tot een traditie verworden is. Van den Bor Pluimvee is in de sector een sterk merk. Aan het hoofd staat Gert van den Bor: “Kwaliteit moet te controleren zijn. Onze slachterij is IKB, HACCP- en BRC-gecertificeerd en wij laten ons door verschillende afnemers auditeren met hun specifieke eisen”.

Van den Bor: “We leveren aan bijna alle landen binnen de EU, niet alleen in Nederland. De aanvoer van kuikens komt ook veel uit het buitenland, zoals Duitsland. En we hebben nog een vestiging in Meppel. Maar al die pluimveebedrijven kennen wij goed. Dat gaat zo ver dat wij zeggenschap hebben over de voedersamenstelling, maar ook hoe de kuikens worden vervoerd. Ons systeem voldoet aan alle wettelijke eisen en regelgeving. Alles is terug te traceren en staat aangegeven op de productverpakkingen.”

Maar is er ook een verbindende factor met Nijkerk? Van den Bor: “Jazeker. Wij hebben de Nijkerkse maïskip in de markt gezet, waarin de kuikens zijn gevoed met vijftig procent maïs en de kip een goudgeel kleurtje heeft. Daarin zijn we ook in Nederland uniek. Wij zijn trots op onze oorsprong en geven daarmee met de Nijkerkse maïskip ons visitekaartje af”.